Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan “Entreezone Werklandschap Assen-Zuid”

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 4 juli 2019, het bestemmingsplan “Entreezone Werklandschap Assen-Zuid” met identificatienummer NL.IMRO.0106.99BP20171003B-C001 incl. het beeldkwaliteitsplan gewijzigd heeft vastgesteld.

Korte beschrijving

Planvoornemen

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat aan de zuidzijde van Assen zich bedrijven vestigen, evenals een Energy Hub. Bij het energy hub komen voorzieningen voor truckparking en snelweghoreca. Het plangebied van dit bestemmingsplan betreft het meest zuidelijke deel van het Werklandschap Assen-Zuid. Het gebied ligt globaal tussen de A28 (westzijde), de Burgemeester Masmanweg (zuidzijde) en Graswijk (oostzijde). De noordelijke grens is de kadastrale perceelgrens. Dit is het gebied nabij de in 2015 gerealiseerde nieuwe op- en afrit op de A28 (Burgemeester Masmanweg).

Beeldkwaliteit

Om bij de realisatie van het werklandschap de ruimtelijke kwaliteit te waarborgen, zijn richtlijnen voor de beeldkwaliteit opgesteld. Bij de nadere uitwerking zal dit beeldkwaliteitsplan een toetsingskader vormen.

Ontwerpbesluit

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met bijbehorende stukken en het ontwerp-beeldkwaliteitsplan op basis van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ontvangen. De ingebrachte zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven de plannen aan te passen. Het plan is ambtshalve gewijzigd.

De zienswijzen zijn samengevat, voorzien van een gemeentelijke reactie en opgenomen in de 'Nota zienswijzen bestemmingsplan Entreezone Werklandschap Assen-Zuid. Deze is als bijlage bij de toelichting bij onderhavig bestemmingsplan gevoegd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken, en het beeldkwaliteitsplan liggen vanaf 17 juli 2019, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Crisis- en herstelwet

Op het hiervoor genoemde bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De ontwikkeling van het Werklandschap Assen-Zuid is een deelproject van de FlorijnAs. Hiervoor is onder de Crisis- en Herstelwet op 27 oktober 2011 een structuurvisie vastgesteld. De Florijnas is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis op grond van de Crisis en Herstelwet (Chw). In de Chw is een afdeling 7 van hoofdstuk 2 toegevoegd die voorziet in een versnelde uitvoering van lokale projecten met nationale betekenis. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging (vanaf 17 juli 2019 gedurende zes weken) kan beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    diegenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 3.

    belanghebbenden tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Diegene die beroep indien kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. In overige gevallen treedt het bestemmingsplan in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

 

Naar boven