Bestemmingsplan Dorpstraat 46 te Lopik

Logo Lopik

Bestemmingsplan Dorpstraat 46 te Lopik

Burgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Dorpstraat 46’ op 24 juni 2019 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Planontwikkeling

Het plan ziet toe op het afsplitsen van de bestaande bedrijfswoning, waarmee deze boerderij een woonbestemming krijg, het oprichten van een nieuwe bedrijfswoning achter het bestaande lint en het verdiepen van het agrarische bouwvlak.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit het de overige bijbehorende stukken liggen ter inzage van 17 juli 2019 tot en met 27 augustus 2019 op werkdagen van 09.00 tot 12.00 bij de afdeling Strategie, Beleid en Projecten. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0331.05Dorpstraat46-BP01) en op www.lopik.nl onder “Inwoners”, “Bestemmingsplannen” en vervolgens onder “Landelijk gebied/vastgesteld”.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 EA ’S-GRAVENHAGE, door belanghebbenden:

 

  • 1.

    Die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te brengen;

  • 3.

    Voor zover het beroep gericht is op door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen. 

    Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State zal u een griffierecht in rekening brengen voor het behandelen van het beroepschrift en het eventuele verzoek om een voorlopige voorziening.

     

    Inwerkingtreding

    Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treeft in werking daags na afloop van de beroepstermijn, te weten op 28 augustus 2019. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Naar boven