Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Fietstunnels Raadskuilderweg en Lintjesweg, gemeente Sittard-Geleen

Logo Sittard-Geleen

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 3 juli 2019 het bestemmingsplan ‘fietstunnels Raadskuilderweg en Lintjesweg.’ (NL.IMRO.1883.fietstunnGeleen-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding en inhoud

Momenteel zijn er twee onbewaakte spoorwegovergangen voor langzaam verkeer namelijk aan de Raadskuilderweg en de Lintjesweg beide in Geleen. Om de veiligheid van het langzaam verkeer en het treinverkeer te verbeteren is het plan om twee fiets- voetgangerstunnels aan te leggen.

Het genoemde bestemmingsplan voorziet in de aanleg van de twee fietstunnels. Met de aanleg van de onderdoorgangen komen de twee onbewaakte spoorwegovergangen te vervallen.

Ligging van het plangebied

Het plangebied beperkt zich tot de gronden die nodig zijn voor de aanleg van de onderdoorgangen en de direct naastgelegen gronden.

Vastgesteld bestemmingsplan ter inzage

U kunt het bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting inzien vanaf dinsdag 16 juli 2019 gedurende zes weken (dus tot en met 26 augustus 2019) bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl: NL.IMRO.1883.fietstunnGeleen-VA01.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven