Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘2e Herziening Buitengebied Bergeijk 2017’ vanwege rechterlijke uitspraak

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders maken volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op 2 juli 2019 het bestemmingsplan ‘2e Herziening Buitengebied Bergeijk 2017' en de daarbij behorende bijlagen gewijzigd heeft vastgesteld. Dit is gebeurd naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak.

Inzage 

Met ingang van donderdag 11 juli 2019 liggen het raadsbesluit en het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met alle bijbehorende stukken gedurende zes weken (tot en met 21 augustus 2019) voor iedereen op afspraak ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van het plan moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch via 0497-551455 of via de receptie. Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan is met bijbehorende stukken ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk: www.bergeijk.nl/ropubliceerbergeijk en op www.ruimtelijkeplannen.nl Hier kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via identificatienummer NL.IMRO.1724.BPUthb0041-VAS3.

Inhoud 

Op 1 juni 2017 heeft de gemeenteraad van Bergeijk het bestemmingsplan “2e Herziening Buitengebied Bergeijk 2017” met bijlagen gewijzigd vastgesteld. Op 24 april 2019 heeft de Raad van State hierover een uitspraak gedaan. De gemeenteraad heeft, naar aanleiding van de opdracht van de Raad van State in de uitspraak, een nieuw besluit genomen over het bestemmingsplan. Daarbij is in de planregels benoemd dat bedrijven met de aanduiding “paardenhouderij” in de agrarische artikelen in het plan (artikel 3, 5 t/m 8) productiegerichte paardenhouderijen zijn.

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan is van toepassing op het gehele buiten de kernen gelegen grondgebied van de gemeente, dat op de verbeelding van het bestemmingsplan is opgenomen. In de notitie “Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 2e Herziening Buitengebied Bergeijk 2017”, die is toegevoegd in de bijlagen van het plan is een uitgebreide toelichting te vinden.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het bestemmingsplan worden verkregen.

Beroep 

Met ingang van donderdag 11 juli 2019 kunnen belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘2e Herziening Buitengebied Bergeijk 2017’ zijn aangebracht gedurende zes weken (tot en met 21 augustus 2019) beroep instellen tegen het besluit van de raad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroep moet worden ondertekend en bevat tenminste: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Tevens kan de indiener van een beroep met ingang van donderdag 11 juli 2019 gedurende zes weken bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen tegen het besluit van de raad.

Het besluit van de raad treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening als hierboven genoemd is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bergeijk,

Burgemeesters en wethouders van Bergeijk,

H.A.J. Loos

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven