Ontwerpbestemmingsplan '3e herziening Dordtse Kil, locatie Keerweer' ter inzage

Logo Dordrecht

 

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de raad op 25 juni vastgestelde bestemmingsplan '3e herziening Dordtse Kil, locatie Keerweer' (NL.IMRO.0505.BP190Herzkeerweer-3301) met bijbehorende stukken met ingang van 15 juli 2019 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen.

Het plan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Op de locatie Keerweer wil de ondernemer een nieuw bedrijfspand oprichten. Het huidige bestemmingsplan laat bedrijfsbebouwing op twee bouwvlakken (samen 1.100m2) toe, voorgesteld wordt een bouwplan op 1 bouwvlak (850m2). Dit is in strijd met het huidige bestemmingsplan Dordtse Kil d.d 24 juni 2013. Voorgesteld wordt het huidige bestemmingsplan te wijzigen. Hiertoe is het bestemmingsplan "3e herziening Dordtse Kil II, locatie Keerweer" opgesteld. Dit bestemmingsplan betreft uitsluitend een aanpassing van het bouwvlak. Plan is afgestemd met de omgeving en deels aangepast op verzoek van de bewoners van het belendende perceel.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad geen wijzigingen in het ontwerp aangebracht.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen tot en met 26 augustus 2019 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 27 augustus 2019. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

 

 

Dordrecht, 12 juli 2019

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven