Besluiten van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming op grond van de Kernenergiewet

KERNENERGIEWET

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming heeft, onder het daarbij vermelde kenmerk, vergunningen verleend voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen, versnellers, toestellen en splijtstoffen. Onderstaande vergunningen zijn voorbereid met toepassing van Titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht.

Thales Nederland B.V.

De op 25 april 2018, aan Thales Nederland B.V., en Norma B.V., gevestigd te Hengelo, verleende vergunning met nummer 2018/0031-06, wordt gewijzigd in verband met het schrappen van Norma B.V., als mede-vergunninghouder en het verminderen van de omvang van de handelingen met elektronische componenten die radioactieve stoffen bevatten ten behoeve van inbouw in zendapparatuur en ten behoeve van opslag, binnen de locatie van Thales Nederland B.V., gelegen aan de Zuidelijke Havenweg 40 te Hengelo.

Kenmerk: ANVS-PP-2019/0050020-05

Datum: 3 juli 2019

Dierenartsenpraktijk Oude Tonge B.V.

Aan Dierenartsenpraktijk Oude Tonge B.V., gevestigd te Oude-Tonge, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen voor het verrichten van handelingen ten behoeve van veterinaire diagnostiek bij dieren, op de locatie van Dierenartsenpraktijk Oude Tonge B.V., gelegen aan de Langeweg 6 te Oude-Tonge, en op steeds wisselende plaatsen in geheel Nederland, op de locatie van Dierenartsenpraktijk Oude Tonge B.V., gelegen aan de Willem Bilderdijkstraat 50 te Sommelsdijk, en op de locatie van Dierenartsenpraktijk Oude Tonge B.V., gelegen aan het Hoge Pad 28 te Ouddorp.

Kenmerk: ANVS-PP-2019/0049626-06

Datum: 3 juli 2019

P. van Leeuwen jr. ‘s Buizenhandel B.V.

Aan P. van Leeuwen jr.'s Buizenhandel B.V., gevestigd te Zwijndrecht, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen ten behoeve van analyse en onderzoek van materialen, op de locatie van P. van Leeuwen jr.'s Buizenhandel B.V., gelegen aan de Lindtsedijk 100 te Zwijndrecht.

Kenmerk: ANVS-PP-2019/0050043-02

Datum: 3 juli 2019

Maatschap Arts & Dier

Aan A.R. van Ittersum, H.J.E. de Boer, M.A.H.W. Glas, H.H.J. Kingma en L.C. Kolkman-Paterek, handelend in maatschapsverband onder de naam Maatschap Arts & Dier, gevestigd te Klijndijk, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen voor het verrichten van handelingen ten behoeve van veterinaire diagnostiek bij dieren op de locatie van Maatschap Arts & Dier, gelegen aan de Hoofdweg 26 A te Klijndijk en op de locatie van Maatschap Arts & Dier, gelegen aan de Bearsterdijk 12 A te Bears.

Kenmerk: ANVS-PP-2019/0049407-05

Datum: 3 juli 2019

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming heeft, onder het daarbij vermelde kenmerk, een vergunning ingetrokken voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen, versnellers, toestellen en splijtstoffen. Onderstaand intrekkingsbesluit is voorbereid met toepassing van Titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht.

Spijkenisse Medisch Centrum B.V.

De op 1 mei 2001, aan Stichting Ruwaard van Puttenziekenhuis, gevestigd te Spijkenisse, verleende vergunning met nummer 2000/82378, AI/CK/B/KEW, laatstelijk gewijzigd op 22 februari 2017, met nummer 2017/0082-09 en verleend aan Spijkenisse Medisch Centrum B.V., wordt gewijzigd in verband met het intrekken van de vergunning voor handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen binnen de locatie Hoogvliet, gelegen aan de Oude Wal 24 te Hoogvliet. De vergunning voor overige locaties blijft onverminderd van kracht.

Kenmerk: ANVS-PP-2019/0050104-06

Datum: 3 juli 2019

Hoe kunt u bezwaar indienen?

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de dag van verzending van bovenstaande besluiten een bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, o.v.v. ‘bezwaar’, Postbus 16001, 2500 BA Den Haag. De besluiten zijn verzonden op de hierboven per besluit vermelde datum.

Het bezwaarschrift moet van een handtekening, datum, naam en adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen het besluit bezwaar aantekent.

Tenzij in een besluit bepaald is dat een besluit conform artikel 20.5, eerste lid, Wet milieubeheer terstond in werking treedt, treedt een besluit in werking met ingang van de dag na de dag waarop de termijn afloopt voor het indienen van een bezwaarschrift. Indien gedurende die termijn bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voorlopige voorziening

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kunnen belanghebbenden aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Als burger kunt u uw verzoek tot voorlopige voorziening ook via het digitale loket van de Raad van State indienen (https://digitaalloket.raadvanstate.nl/). Hiervoor dient u te beschikken over DigiD. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon 070 – 426 44 26.

Voor nadere informatie over deze besluiten kunt u terecht bij het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 088 – 489 05 00, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk om uw vraag te stellen via https://www.autoriteitnvs.nl/contact onder vermelding van het kenmerk van het besluit.

Naar boven