Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 8 juli 2019, nr. 2622762, houdende de aanwijzing van de leden van de Commissie evaluatie Wet veiligheidsregio’s (Besluit benoeming en vergoeding leden Commissie evaluatie Wet veiligheidsregio’s)

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 3 van de Instellingsregeling Commissie evaluatie Wet veiligheidsregio’s, op artikel 2 van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en op artikel 4 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

Artikel 1. Begripsbepalingen

In dit besluit wordt verstaan onder:

a. commissie:

de commissie, bedoeld in artikel 2, van de Instellingsregeling Commissie evaluatie Wet veiligheidsregio’s;

b. ministerie:

Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Artikel 2. Leden

Tot leden van de commissie worden benoemd:

Prof. mr. dr. E.R. Muller, tevens voorzitter

M.A. Berndsen-Jansen

Prof. dr. B.A. de Graaf

Drs. N.E. Kramers

Mr. B.B. Schneiders

Dr. ir. P. Verlaan MCDm

Artikel 3. Vergoeding

  • 1. De voorzitter en de andere leden ontvangen een vaste vergoeding per maand. De toepasselijke salarisschaal van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 is schaal 18. De arbeidsduurfactor voor de voorzitter is 14,4/36 en voor de overige leden 7,2/36.

  • 2. De leden kunnen afzien van de vergoeding, bedoeld in het eerste lid.

Artikel 4. Inwerkingtreding

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

  • 2. Dit besluit vervalt met het opheffen van de commissie.

Artikel 5. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit benoeming en vergoeding leden Commissie evaluatie Wet veiligheidsregio’s.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

De Instellingsregeling Commissie evaluatie Wet veiligheidsregio’s bepaalt dat er een Commissie evaluatie Wet veiligheidsregio’s is en wat de taak van die commissie is. Ook bepaalt die regeling dat deze commissie bestaat uit een voorzitter en vijf andere leden en dat zij worden aangewezen door de Minister van Justitie en Veiligheid. Dit besluit geeft daar gevolg aan.

De voorzitter ontvangt een vaste vergoeding per maand voor twee dagen in de week conform de thans geldende BBRA-schaal 18. De andere leden ontvangen een vaste vergoeding per maand voor één dag in de week conform de thans geldende BBRA-schaal 18. Deze vaste vergoeding is noodzakelijk omdat het onderzoek continue afstemming en aandacht vergt, in het bijzonder door de vele werkbezoeken die afgelegd moeten worden.

Op grond van artikel 2, tweede lid, Wet vergoedingen adviescolleges en commissies kunnen de voorzitter en de andere leden een vergoeding ontvangen voor reis- en verblijfskosten op de voet van het Reisbesluit binnenland en het Reisbesluit buitenland.

Artikel 4 van dit besluit bepaalt dat dit besluit gelijktijdig vervalt met het vervallen van de Instellingsregeling Commissie evaluatie Wet veiligheidsregio’s.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven