Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Westerbroek, tennisbaanlocatie Boekhors

Logo Midden-Groningen

 

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat de gemeenteraad op 27 juni 2019 het bestemmingsplan Westerbroek, tennisbaanlocatie Boekhors, vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1952.bpwestennisbaan-va01, gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud van het plan

Het plan maakt de bouw mogelijk van 12 woningen op de voormalige tennisbaan aan de Boekhors in Westerbroek.

 

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

 

Regels

- Aan de regels voor de bestemming Wonen is na artikel 6.3.1, onderdeel c een nieuw onderdeel d ingevoegd, dat luidt “de activiteit wordt in de gebouwen uitgeoefend”;

- In de regels voor de bestemming Wonen is in artikel 6.3.1, onderdeel e het laatste deel van de zin geschrapt. Hierdoor luidt dit onderdeel nu “alleen productiegebonden detailhandel is toegelaten”.

- Aan de regels voor de bestemming Wonen is artikel 6.3.2 toegevoegd, waarin via een voorwaardelijke verplichting de aanleg en instandhouding van de waterberging is geborgd;

- De vereisten waaraan de waterberging moet voldoen zijn als bijlage aan de regels toegevoegd.

 

Verbeelding

- De bestemming Water aan de westelijke rand van het plangebied is gewijzigd in de bestemming Groen.

 

Toelichting

- In paragraaf 2.2, 4.9 en 4.10 zijn aangepaste inrichtingsschetsen opgenomen;

- Het in paragraaf 4.10 genoemde streefpeil in de zomer- en winterperiode is aangepast aan de door het Waterschap doorgevoerde wijziging;

- In paragraaf 4.9 zijn de maten van de huidige Boekhors aangepast op basis van metingen ter plekke;

- Er zijn ter verdere verduidelijking van de toelichting een aantal tekstuele wijzigingen aangebracht.

 

Het plan inzien

Het bestemmingsplan Westerbroek, tennisbaanlocatie Boekhors met bijbehorende stukken en het raadsbesluit kunt u inzien van donderdag 11 juli 2019 tot en met woensdag 21 augustus 2019.

Tijdens deze periode is het bestemmingsplan te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.bpwestennisbaan-va01, en op www.midden-groningen.nl, onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Westerbroek. Een papieren versie van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand).

 

Reageren op het plan (instellen beroep)

Van 12 juli 2019 tot en met 22 augustus 2019 kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

- die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend;

- die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die in het vastgestelde bestemmingsplan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

In beroep gaan heeft geen schorsende werking. Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Zo’n verzoek heeft wel een schorsende werking.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een beroepschrift versneld behandelt. Dit betekent ook dat u binnen bovengenoemd beroepstermijn alle beroepsgronden moet aangeven. Daarna kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in uw beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling via 0598 - 37 37 37.

Naar boven