Ambtshalve wijziging instemmingsbesluit winningsplan Adolf van Nassau voor zoutwinning, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft het instemmingsbesluit op het winningsplan Adolf van Nassau ambtshalve gewijzigd. Van 11 juli 2019 tot en met 21 augustus 2019 ligt het gewijzigde instemmingsbesluit ter inzage.

Wat staat er in de ambtshalve wijziging van het instemmingsbesluit?

AKZO Nobel Salt B.V., handelend onder de naam Nouryon Salt B.V. (hierna: Nouryon) is de operator van de winningsvergunning voor de zoutcavernes Heiligerlee. Nouryon heeft bij het besluit van 19 november 2009 instemming gekregen op het (gewijzigde) winningsplan Adolf van Nassau (van 21 augustus 2008). Dit winningsplan heeft betrekking op de zoutproductie.

Naar aanleiding van een advies van 19 februari 2019 van Staatstoezicht op de Mijnen (hierna: SodM) heeft de minister besloten dat de aanleg van de nieuwe caverne HL-N niet mag plaatsvinden, zolang de minister niet heeft ingestemd met een sluitingsplan voor een vergelijkbare caverne.

Ten aanzien van Nouryon verbindt de minister met het onderhavige besluit ambtshalve een daartoe strekkend voorschrift aan het instemmingsbesluit voor de zoutwinning van 19 november 2009.

  • Artikel 3: Voordat met voorbereidende werkzaamheden en de aanleg van de caverne HL-N mag worden begonnen, dient er een sluitingsplan te zijn voor de caverne HL-E en/of HL-G waarmee door de minister is ingestemd.

Wat zijn de vervolgstappen?

Het gewijzigde instemmingsbesluit Adolf van Nassau is samen met de onderliggende stukken in te zien op de ter inzage pagina van NLOG voor gewijzigde instemmingsbesluiten (www.nlog.nl/gewijzigde-instemmingsbesluiten). Van 11 juli 2019 tot en met 21 augustus 2019 kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht.

Het instellen van bezwaar tegen het instemmingsbesluit geschiedt door indiening van een ondertekend bezwaarschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het bezwaar bevat. U richt uw bezwaarschrift aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Wilt u meer weten?

Meer informatie kunt u vinden op www.nlog.nl. Voor nadere inlichtingen kunt u van maandag tot en met donderdag contact opnemen met dhr. J Blonk (tel. 070-3796602).

Naar boven