Vaststelling bestemmingsplan en besluit hogere waarden ‘Zorgcomplex Philadelphia, Oost-Souburg’

Logo Vlissingen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlissingen maken bekend, dat voor een ieder ter inzage liggen:

1.  het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 juni 2019 vastgestelde bestemmingsplan ‘Zorgcomplex Philadelphia, Oost-Souburg’;

2.  het besluit van burgemeester en wethouder van 27 juni 2019 tot het vaststellen van hogere waarden als gevolg van wegverkeerslawaai op grond van artikel 110a van de Wet Geluidhinder ten behoeve van het bovengenoemde bestemmingsplan.

Gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de raad besloten hiervoor geen exploitatieplan vast te stellen. Tevens is de Crisis- en herstelwet, meer specifiek afdeling 2 van hoofdstuk 1, van toepassing verklaard op het bestemmingsplan. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter visie heeft gelegen, geen wijzigingen aangebracht.

Dit bestemmingsplan maakt de realisatie mogelijk van een woon-zorgcomplex met de daarbij bijbehorende voorzieningen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het plangebied is gelegen aan de zuidkant van Oost-Souburg. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan de achterzijde van de bestaande woonpercelen die gelegen zijn aan de Kromwegesingel. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de geluidswal van Rijksweg A58. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de Driewege (voorheen: Visodeweg).

Het plangebied ligt binnen de invloedsfeer van Rijksweg A58. De geluidsbelasting op diverse gevels van het geprojecteerde gebouw overschrijdt de voorkeursgrenswaarde. Derhalve is de vaststelling van hogere waarden op grond van artikel 110a van de Wet Geluidhinder noodzakelijk. De voorbereiding van het besluit hogere waarden heeft ingevolge de Wet Geluidhinder gecoördineerd plaatsgevonden.

Voor een ieder liggen de volgende besluiten ter inzage vanaf 11 juli 2019 t/m de datum van afloop van de beroepstermijn (deze termijn loopt vanaf 12 juli 2019 t/m 22 augustus 2019) in het stadhuis van Vlissingen.

 1. Het bestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen, het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan, tot het niet vaststellen van een grondexploitatieplan en het toepassing geven aan de Crisis- en herstelwet;

2. het besluit hogere waarden ingevolge de Wet Geluidhinder.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder identificatienummer NL.IMRO.0718.BPOS05-VG01. De bij het bestemmingsplan behorende stukken en het besluit hogere waarden zijn tevens te raadplegen in het elektronisch Gemeenteblad.

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden worden voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Met ingang van 12 juli 2019 kan door een belanghebbende gedurende een periode van zes weken (dus t/m 22 augustus 2019) beroep worden ingesteld tegen bovengenoemde besluiten. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE te ’s Gravenhage door:

a.  een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

b.  een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarden bij burgemeester en wethouders heeft ingediend;

c.  een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbesluit hogere waarden.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 23 augustus 2019. Dit geldt ook voor het besluit hogere waarden. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Vlissingen, 10 juli 2019

burgemeester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze:

drs. A.R.B. van den Tillaar burgemeester, mr. drs. ing. M. van Vliet, gemeentesecretaris

Naar boven