Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Landgoed ‘t Onthaesten’

Logo Loon op Zand

NL.IMRO.0809.LandgoedOnthaesten-VA01

Op 27 juni 2019 stelde de gemeenteraad van Loon op Zand het bestemmingsplan ‘Landgoed ’t Onthaesten’ gewijzigd vast. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een landgoed in het gebied tussen de Van Haestrechtstraat en de Eikendijk in Kaatsheuvel. Het landgoed bestaat uit: een oppervlak van 10 ha waarvan minimaal 5 ha nieuwe natuur, openbare wandelpaden, weilanden, twee nieuwe woongebouwen met een inhoud van 1.500 m³ (per woongebouw worden maximaal 2 woningen toegestaan) en een bijgebouw per woning van maximaal 100 m².

Aanpassing bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is de volgende aanpassing aangebracht: paardenbakken zijn geschrapt uit de planregels, waardoor deze niet meer mogelijk worden gemaakt met het bestemmingsplan.

Inzage

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien. Dit geldt ook voor de stukken die daar bij horen. U kunt dit doen tijdens de beroepstermijn van donderdag 11 juli 2019 tot en met woensdag 21 augustus 2019. U kunt terecht in Het Klavier, Anton Pieckplein 1 te Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0416-289111 of bij de receptie in Het Klavier. Ook kunt u de plannen bekijken via www.loonopzand.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0809.LandgoedOnthaesten-VA01.

Beroep instellen

Tegen het bestemmingsplan kan binnen de genoemde termijn beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben gegeven over het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan te geven.

  • 3.

    iedere belanghebbende, als het beroep is gericht op de aanpassing in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Hierbij moet worden opgemerkt dat er geen beroep mogelijk is tegen aanpassingen die zijn gedaan in de toelichting van het bestemmingsplan.

 

In uw beroepschrift moet u minimaal opnemen: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Stuur uw ondertekend beroepschrift naar:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

 

Verzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding bestemmingsplan

Personen die beroep instellen tegen het bestemmingsplan kunnen ook een verzoek om voorlopige voorziening doen. Dit kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. 

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, moet op dat verzoek worden beslist. Tot die tijd treedt het bestemmingsplan niet in werking.

Als geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, treedt het bestemmingsplan een dag na afloop van de beroepstermijn in werking.

Naar boven