Kennisgeving maatwerkvoorschrift rwzi Venlo, Rijkswaterstaat

Datum 11 juli 2019

Onderwerp

Waterwet: Maatwerkvoorschrift ingevolge het Activiteitenbesluit milieubeheer ten behoeve van het Waterschapsbedrijf Limburg, RWZI Venlo te Venlo

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt ter voldoening aan artikel 1.9 van het Activiteitenbesluit milieubeheer het volgende bekend. Bij besluit van 4 juli 2019 is, aan Waterschapsbedrijf Limburg een maatwerkvoorschrift verleend voor het tijdelijk tot 1 januari 2022 lozen van een verhoogd gehalte aan totaal stikstof op de rivier de Maas, afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Venlo, gelegen aan de Ubroekweg 38, 5928 NM te Venlo.

Terinzagelegging

Het besluit met de bijbehorende stukken ligt, ingevolge de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van 11 juli 2019 gedurende zes weken ter inzage ten kantore van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Zuidwal 58 te 5211 JK Den Bosch op werkdagen van 9:00-16:00 uur en buiten deze uren na een vooraf gemaakte afspraak (telefoon +316-50621023) alsmede ten kantore van de gemeente Venlo, Hanzeplaats 1, 5912 AT te Venlo.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van ter inzage legging een bezwaarschrift indienen bij de Minister van Infrastructuur en Waterstaat p/a de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, ter attentie van de afdeling werkenpakket, postbus 2232 te 3500 GE Utrecht.

Indien tegen het besluit bezwaar is gemaakt en als onverwijlde spoed dat vereist kan de indiener van het bezwaarschrift een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft of gevestigd is. Voor de behandeling van verzoeken om voorlopige voorzieningen is een griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kan men zich wenden tot de afdeling vergunningverlening van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, telefonisch bereikbaar onder bovengenoemd nummer.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, het Hoofd van de afdeling Vergunningverlening P.A.M. Smeets

Naar boven