Kennisgeving beschikkingen/Wet algemene bepalingen omgevingsrecht/Gecoördineerde Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Logo Beuningen

De gemeenteraad van Beuningen heeft op 4 december 2018 besloten de (gemeentelijke) coördinatieregeling van afdeling 3.6.1 Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten die noodzakelijk zijn voor de zand- en grindwinning van de Beuningse Plas in Beuningen, waaronder de realisatie van een klasseerinstallatie ten behoeve van deze ontzanding.

Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure zijn voorbereid, waarbij het college van de gemeente Beuningen de coördinatie van deze besluiten op zich nam en via één kennisgeving de besluiten gelijktijdig bekend maakt.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beuningen maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunningen hebben verleend voor de voorgenomen zand- en grindwinning, inclusief bijbehorende bouwwerken en voorzieningen, waarbij zand en grind met een zandzuiger wordt gewonnen en in een klasseerinstallatie wordt verwerkt aan de Nieuwe Pieckelaan in Beuningen. De volgende besluiten worden ter inzage gelegd:

  • 1.

    Een besluit voor een omgevingsvergunning voor de activiteiten als bedoeld in art. 2.1 lid 1 sub a (het bouwen van bouwwerken) en sub e Wabo

  • 2.

    Een besluit voor een omgevingsvergunning voor de activiteit “handelen in strijd met het bestemmingsplan” als bedoeld in art. 2.1 lid 1 sub c Wabo, en;

  • 3.

    De verklaring van geen bedenkingen ingevolge artikel 6.5 lid 1 van het Besluit omgevingsrecht, horende bij voornoemd besluit als bedoeld in art. 2.1 lid 1 sub c Wabo.  

Mogelijkheid van inzien

U kunt de aanvragen, de beschikkingen, de verklaring van geen bedenkingen, en de daarop betrekking hebbende stukken inzien met ingang vrijdag12 juli 2019, tot en met vrijdag 23 augustus 2019.  

Wilt u de stukken inzien, bel dan 024 751 7700 of stuur een email naar wabo@odrn.nl. Hierbij vermeld u voor de ontwerpvergunning genoemd onder 1. het zaaknummer W.Z17.107759.06, en voor de vergunning/verklaring genoemd onder 2 en 3. het zaaknummer W.Z18.110027.01. 

Daarnaast liggen de besluiten en de bijbehorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Beuningen, Van Heemstraweg 46, Beuningen. Wilt u de stukken bij de gemeente Beuningen bekijken, belt u dan voor een afspraak met de gemeente Beuningen via telefoonnummer 14 024. 

Daarnaast zijn de stukken voor de vergunning “handelen in strijd met het bestemmingsplan” als bedoeld in art. 2.1 lid 1 sub c Wabo raadpleegbaar gemaakt en beschikbaar gesteld op de volgende wijze: 

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen vanaf 13 juli 2019 binnen zes weken een schriftelijk gemotiveerd beroepschrift indienen tegen de beschikkingen. Dit kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage.Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht. Wel bestaat de mogelijkheid voor deze belanghebbende om beroep in te stellen tegen de in de besluiten genoemde wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Bij een spoedeisend belang, bijvoorbeeld wanneer er een onomkeerbare situatie dreigt te ontstaan, kan degene die een beroepschrift heeft ingediend ook een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te 's Gravenhage

Beuningen, 9 juli 2019

Naar boven