Vastgestelde Omgevingsvisie Baarle-Nassau

Logo Baarle-Nassau

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarle-Nassau maken bekend dat de gemeenteraad op 26 juni 2019 de Omgevingsvisie Baarle-Nassau gewijzigd heeft vastgesteld. De omgevingsvisie bevat de visie van de gemeente Baarle-Nassau op de ruimtelijke toekomst van de dorpen en het buitengebied. Het plan is formeel vastgesteld als een structuurvisie, maar is in het licht van de nieuwe Omgevingswet opgesteld. De visie heeft een uitnodigend karakter, maar is tegelijkertijd duidelijk over wat waar kan.

De wijzigingen bij vaststelling volgen deels uit zienswijzen en deels uit ambtshalve wijzigingen en zien onder andere op teksten ten aanzien van het Merkske, water, de landbouw, de verhouding bedrijventerrein t.o.v. de Kapel van Nijhoven, functiemenging op een deel van het bedrijventerrein Baarle-Nassau en aanvulling over de invulling van de transformatiegebieden aan de oostzijde van Baarle-Nassau.

De vastgestelde omgevingsvisie ligt met ingang van 9 juli tot en met 19 augustus 2019 voor de duur van 6 weken officieel ter inzage. De vastgestelde omgevingsvisie is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, met als IMRO-nummer NL.IMRO.0744.SVOmgevingsvisieBN-VG01. U kunt de omgevingsvisie gedurende bovengenoemde periode ook inzien tijdens openingstijden in het gemeentekantoor te Baarle-Nassau. Indien u gebruik wilt maken van deze inzagemogelijkheid dient u een afspraak te maken met de frontoffice. U kunt online een afspraak maken via www.baarle-nassau.nl, door te bellen naar ons algemene nummer 14013 of per mail naar info@baarle-nassau.nl. Daarnaast is het plan raadpleegbaar via de website www.baarle-nassau.nl. Na deze datum zal de visie voor eenieder raadpleegbaar blijven via internet, maar niet meer in papieren vorm in het gemeentekantoor.

De Omgevingsvisie Baarle-Nassau treedt de dag na de officiële bekendmaking in werking. Tegen de vaststelling van de omgevingsvisie staat geen bezwaar of beroep open.

Voor specifieke vragen dient een afspraak te worden gemaakt met de behandelend medewerker, Bram Keijsers, bereikbaar via tel.: 088-3821448.

 

Naar boven