Gemeente Leiden - Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Binnenzwembad en IJshal De Vliet

Logo Leiden

 

Op 20 juni 2019 heeft de gemeenteraad van Leiden besloten om het bestemmingsplan Binnenzwembad en IJshal De Vliet (NL.IMRO.0546.BP00149-0301) gewijzigd vast te stellen. Dit bestemmingsplan maakt de nieuwbouw van het binnenzwembad en de ijshal op sportpark De Vliet mogelijk.Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, is een aantal ondergeschikte wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn vermeld in het raadsbesluit.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Binnenzwembad en IJshal De Vliet en de bijbehorende stukken kunt u vanaf vrijdag 5 juli 2019 raadplegen via de officiële landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De papieren versie kunt u inzien in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72). Beide locaties zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is ook open op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en op zaterdagochtend van 9.00-13.00 uur.

Beroep instellen

De beroepstermijn loopt van zaterdag 6 juli 2019 tot en met vrijdag 16 augustus 2019. Gedurende deze beroepstermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

belanghebbenden die tijdig zienswijzen kenbaar hebben gemaakt over het ontwerp bestemmingsplan;

belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Binnenzwembad en IJshal De Vliet treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72, Leiden. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via www.leiden.nl/contact. De gemeente Leiden is op werkdagen bereikbaar via tel. 14 071 (Leiden, keuze 3).

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling Binnenzwembad en IJshal De Vliet

Ingevolge de Wet milieubeheer en het Besluit milieubeheer moet bij de voorbereiding van een besluit dat een 'activiteit' mogelijk maakt die belangrijke gevolgen voor het milieu kan hebben, worden beoordeeld of een milieueffectrapportage (m.e.r.) moet worden opgesteld. Burgemeester en wethouders van Leiden maken volgens artikel 7.17, van de Wet milieubeheer bekend dat zij op 31 januari 2019 een besluit hebben genomen ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor het bestemmingsplan Binnenzwembad en IJshal De Vliet.

Beoordelingsbesluit

Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van het plan is uitgevoerd, blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit kan als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan worden ingezien. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven