Gemeente Maastricht, tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan ‘Medisch Centrum Maastricht-West"

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Medisch Centrum Maastricht-West’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. Er wordt geen exploitatieplan opgesteld omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Korte inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan betreft het realiseren van een nieuw medisch centrum aan de Aureliushof in de wijk Daalhof te Maastricht, in de directe nabijheid van het winkelcentrum. Het plangebied bestaat uit twee deelgebieden:

• deelgebied 1: dit betreft het plangebied voor het nieuwe medisch centrum dat aan de oostzijde wordt begrensd door de Aureliushof, aan de westzijde door de Romeinse baan, ten noorden door een pad door een groengebied en aan de zuidzijde grenst het deelgebied aan het grafisch atelier, de gymzaal en het buurtcentrum ’t Atrium;

• deelgebied 2: betreft de locatie Penatenhof/Dianahof waar thans Apotheek Van Thoor is gevestigd. De locatie wordt begrensd door het verlengde van de Romeinsebaan, de Penatenhof en de Dianahof.

De bestaande bebouwing ter plaatse van deelgebied 1 wordt gesloopt ten behoeve van de vestiging van het nieuwe multifunctionele medisch centrum, waarin een gecombineerd aanbod aan gezondheidszorg wordt geboden door eerstelijns zorgverleners zoals huisartsen, maatschappelijk werk, wijkverpleging en fysiotherapie. Tevens zal apotheek Van Thoor zich in het nieuwe medisch centrum vestigen (nu gelegen aan de Penatenhof 90). De apotheekfunctie die planologisch rust op het pand Penatenhof 90 wordt verwijderd.

Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan maakt de realisatie hiervan planologisch en juridisch mogelijk.

Inzien

Met ingang van 12 juli tot en met 22 augustus 2019 liggen het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpmcMWest-ow01

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt uw schriftelijke zienswijze, voorzien van naam, dagtekening, handtekening, motivering en onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Medisch Centrum Maastricht-West’, aan de gemeenteraad van Maastricht:

• per post: Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

• per e-mail via post@maastricht.nl 

 

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer P. Nutters, telefoonnummer 043-3505038 of per e-mail: peter.nutters@maastricht.nl

Maastricht, 11 juli 2019

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven