Maatwerkbesluit Tata Steel IJmuiden B.V. lozen cyanide houdend grondwater werkeenheid Kookgasfabrieken, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend. Bij besluit van 2 juli 2019, nr. RWS-2019/21854 is aan Tata Steel IJmuiden B.V. te Velsen-Noord een maatwerkbesluit op grond van artikel 2.2 van het Activiteitenbesluit Milieubeheer verleend. Het maatwerkbesluit heeft betrekking op het lozen van cyanide houdend grondwater afkomstig van een grondwatersanering bij de werkeenheid Kookgasfabrieken.

Termijn van ter inzageligging

Het verzoek, het besluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 11 juli tot en met 22 augustus 2019 ter inzage bij:

  • a. Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, afdeling Vergunningverlening, Toekanweg 7 te Haarlem, tijdens kantooruren alwaar desgewenst een mondelinge toelichting op de stukken kan worden verkregen.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van de terinzagelegging een bezwaarschrift indienen bij de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, p/a RWS West-Nederland Noord, Afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Voorlopige voorziening

Indien tegen een besluit bezwaar is gemaakt en als onverwijlde spoed dat vereist, kan de indiener van het bezwaarschrift de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als bedoeld in artikel 8:81, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht.

Een dergelijk verzoek dient samen met een afschrift van het bezwaarschrift te worden gezonden aan de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht. Voor het indienen van een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen zich voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken tijdens kantooruren wenden tot de afdeling Vergunningverlening, telefoon 0621167116.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, wnd. hoofd afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat West-Nederland Noord G.F.M.D. Bruijns-Van Turnhout

Naar boven