Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 18 januari 2019, nr. 2019-0000006802, tot Wijziging Regeling team criminele inlichtingen ISZW-DO in verband met het actualiseren van de terminologie

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Handelende in overeenstemming met de Minister voor Rechtsbescherming;

Gelet op de artikelen 12, tweede lid, van de Wet op de bijzondere opsporingsdiensten, 6, zesde lid, en 46 van de Wet politiegegevens, 2:5 van het Besluit politiegegevens en 7 van het Besluit verplichte politiegegevens;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling team criminele inlichtingen Inspectie SZW-DO wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel g, wordt ‘verantwoordelijke’ vervangen door ‘verwerkingsverantwoordelijke’.

2. In het tweede lid wordt ‘verantwoordelijke’ vervangen door ‘verwerkingsverantwoordelijke’.

B

In artikel 4, tweede en derde lid, wordt ‘verantwoordelijke’ vervangen door ‘verwerkingsverantwoordelijke’.

C

In artikel 6, eerste en tweede lid, wordt ‘verantwoordelijke’ vervangen door ‘verwerkingsverantwoordelijke’.

D

In artikel 7, tweede lid, wordt ‘verantwoordelijke’ vervangen door ‘verwerkingsverantwoordelijke’.

E

In artikel 8 wordt ‘verantwoordelijke’ vervangen door ‘verwerkingsverantwoordelijke’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2019.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 18 januari 2019

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

TOELICHTING

De Regeling team criminele inlichtingen Inspectie SZW-DO is gewijzigd in verband met het actualiseren van de terminologie naar aanleiding van de wijziging van de Wet politiegegevens (Stb. 2018, 401) ter implementatie van richtlijn (EU) 2016/680 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens door bevoegde autoriteiten met het oog op de voorkoming, het onderzoek, de opsporing en de vervolging van strafbare feiten of de tenuitvoerlegging van straffen, en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Kaderbesluit 2008/977/JBZ van de Raad (PbEU 2016, L119). De term verantwoordelijke was ontleend aan de Wet bescherming persoonsgegevens. Nu die wet is ingetrokken is het begrip verantwoordelijke vervangen door verwerkingsverantwoordelijke in de zin van artikel 3 van voornoemde richtlijn. Deze regeling is overeenkomstig aangepast, waarmee geen materiële wijziging is beoogd.

Omdat bovenstaande wijziging van de Wet politiegegevens in werking trad op 1 januari 2019, is aan de wijziging van deze regeling terugwerkende kracht verleend tot en met die datum.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

Naar boven