Vaststelling wijzigingsplan Koningin Wilhelminastraat te Uithuizermeeden

Logo Het Hogeland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsmond hebben op 5 december 2018 het wijzigingsplan Koningin Wilhelminastraat te Uithuizermeeden vastgesteld. Het wijzigingsplan maakt de bouw van 10 woningen mogelijk. Het plangebied ligt in het zuiden van de kern Uithuizermeeden.

Het wijzigingsplan is gewijzigd vastgesteld. De toelichting is aangepast in verband met het opnemen van een onderzoek naar mogelijke trillingshinder als gevolg van het spoor. Ook is het zuidelijk gelegen bouwvlak iets opgeschoven in verband met het uitzicht van omwonenden.

Ter inzage

Het wijzigingsplan Koningin Wilhelminastraat te Uithuizermeeden met bijbehorende stukken wordt voor een ieder ter inzage gelegd en raadpleegbaar gemaakt van 24 januari 2019 tot en met 6 maart 2019.

Het wijzigingsplan ligt ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis in Uithuizen, Hoofdstraat-West 1. Het digitale wijzigingsplan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tot en met 6 maart 2019 kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling. Beroep moet u instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt alleen beroep instellen:

  • -

    als u ook een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend;

  • -

    als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tegen het ontwerp wijzigingsplan een zienswijze in te dienen;

  • -

    als u geen zienswijze heeft ingediend maar beroep wenst in te stellen tegen de wijzigingen die zijn aangebracht bij de vaststelling.

U kunt tijden de periode van de terinzagelegging een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Zo’n verzoek stuurt u naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Een beroepsschrift en verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Bij het indienen van een beroepsschrift of voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.  

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, dan treedt het plan nog niet in werking. De voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak moet dan eerst uitspraak doen over de voorlopige voorziening.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ria Uilenberg van het Team Ruimtelijke Ordening-beleid via het telefoonnummer 088 345 8 775

Naar boven