Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Vliethaven’

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan ‘Vliethaven’ ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ligt op het voormalige bedrijventerrein aan de Parnashofweg, Veursestraatweg (Connexxion locatie) tussen Parnashofweg en de Vliet. Het betreft de percelen: gemeente Veur, sectie A, nummers: 1274, 1329, 1540 en 1541.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat het huidige bestemmingsplan geen ruimte biedt voor de ontwikkeling van Vliethaven. Vandaar dat een nieuw planologisch regime wordt geschapen door middel van het nieuwe bestemmingsplan ‘Vliethaven’.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting van de Veursestraatweg op de gevel van de meest noordwestelijk gelegen woning, de voorkeurswaarde voor de geluidsbelasting overschrijdt. Voor de nieuw te bouwen woningen moet daarom voor de vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan een hogere waarde worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de benodigde hogere waarde is opgesteld en bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Vliethaven’ inclusief ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder, liggen ter inzage van vrijdag, 5 juli 2019 tot en met donderdag 15 augustus 2019.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

Indienen zienswijzen ontwerp bestemmingsplan 'Vliethaven'

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij:

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg

Ontwerpbestemmingsplan ‘Vliethaven’ / zaaknummer 497966

Postbus 1005

2260 BA LEIDSCHENDAM

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van:

- uw naam, adres en onderwerp ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Vliethaven’.

- een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan en

- uw handtekening.

Houdt er rekening mee dat uw zienswijze in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer M. Staverman van de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 070.

Indienen zienswijze ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij:

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder “Vliethaven” / zaaknummer 497966

Postbus 1005

2260 BA LEIDSCHENDAM

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van:

- uw naam, adres en onderwerp ‘Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarde Vliethaven’.

- een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluit, en

- uw handtekening.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer M. le Cointre van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 070.

Houdt u er rekening mee dat uw zienswijze over het ontwerpbesluit in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

 

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met M. Staverman of een van de andere medewerkers van de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen of de heer M. le Cointre (ontwerpbesluit hogere waarde) van de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 3 juli 2019

Naar boven