Vaststelling wijzigingsplan Hulzebraak III, Parallelweg ong., naast 11 te Schijndel

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.9a lid 1 jo. 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het wijzigingsplan Hulzebraak III, Parallelweg ong., naast 11 te Schijndel, zoals dit door het college van Burgemeester en wethouders bij besluit van 18 juni 2019 is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van 3 juli 2019 tot en met 13 augustus 2019 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens is het wijzigingsplan Hulzebraak III, Parallelweg ong., naast 11 te Schijndel elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.SCH001WP0012019W-VG01

Aan de rand van het plangebied Hulzebraak ligt de Parallelweg. In het bestemmingsplan “Hulzebraak 3” is voor dit gebied een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Onder bepaalde voorwaarden mogen hier extra woningen worden toegevoegd. Een van de grondeigenaren in dit gebied wil hiervan gebruik maken en een woning toevoegen. Hiertoe heeft de initiatiefnemer een wijzigingsplan opgesteld. Het wijzigingsplan is door het college van burgemeester en wethouders gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen betreffen:

  • 1.

    In de planregels was niets opgenomen over ondergronds bouwen. Er is een bepaling over opgenomen, zodat ondergronds bouwen mogelijk is volgens het wijzigingsplan. Ondergronds bouwen is uitsluitend toegestaan onder gebouwen, tot een diepte van niet meer dan 3 m onder het plaatselijke maaiveld.

  • 2.

    Het waterschap heeft verzocht om in de regels 4.1 (wonen) lid g ook het woord ‘water’ op te nemen. Dan staat er ‘water en waterhuishoudkundige voorzieningen’. Op die manier is er meer ruimte om invulling te geven aan hydrologisch neutraal ontwikkelen en kan een vijver of een poel die tevens kan dienen als waterbergingsvoorziening ook (zeker) mogelijk worden gemaakt. 

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het collegebesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp wijzigingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan in te dienen. 

    Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

     

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met M. Wijers van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel 2 juli 2019

Naar boven