Vaststelling verzamelbestemmingsplan 2018-2

Logo Midden-Groningen

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat de gemeenteraad op 27 juni 2019 het verzamelbestemmingsplan 2018-2, vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1952.bpmigverzamel20182-va01, gewijzigd heeft vastgesteld.

 

 

Inhoud

In een verzamelbestemmingsplan worden diverse particuliere verzoeken en ambtelijke aanpassingen in één plan en procedure meegenomen. Het plan omvat de volgende locaties:

  • 1.

    Foxhol, Meeuwenstraat 8

    Een stukje grond wordt bij het bestaande woonperceel gevoegd en krijgt de bestemming wonen.

  • 2.

    Hellum, Westerzanden 2

    Hierbij krijgen 2 kleinschalige windturbines een aanduiding op de kaart. Er is hiervoor een omgevingsvergunning verleend. Dit wordt vastgelegd in dit bestemmingsplan.

  • 3.

    Kolham, De Valckelaan 2

    Hierbij krijgen 2 kleinschalige windturbines een aanduiding op de kaart. Er is hiervoor een omgevingsvergunning verleend. Dit wordt vastgelegd in dit bestemmingsplan

  • 4.

    Overschild, Graauwedijk 74

    Hierbij krijgen 3 kleinschalige windturbines een aanduiding op de kaart. Er is hiervoor een omgevingsvergunning verleend. Dit wordt vastgelegd in dit bestemmingsplan.

  • 5.

    Overschild, Westerpaauwenweg 6

    Met een binnenplanse afwijking is vergunning verleend voor het gebruiken van het bijgebouw voor bed & breakfast. Dit wordt vastgelegd in het bestemmingsplan.

  • 6.

    Sappemeer, Slochterstraat 82

    Bij deze locatie wordt wonen de hoofdbestemming nu het bedrijf al een aantal jaren is beëindigd. De bedrijfswoning wordt een burgerwoning.

  • 7.

    Schildwolde, Hoofdweg 109

    De aanduiding bedrijfswoning wordt toegevoegd (bestaande bedrijfswoning). Bij de actualisering van het bestemmingsplan is deze aanduiding weg gevallen op de verbeelding.

  • 8.

    Schildwolde, Hoofdweg 200

    De aanduiding bedrijfswoning wordt toegevoegd (bestaande bedrijfswoning). Bij de actualisering van het bestemmingsplan is deze aanduiding weg gevallen op de verbeelding.

  • 9.

    Siddeburen, Reint Dijkemastraat 6/6A

    De bestemming (aanduiding) van de bovenwoning gaat van dienstwoning naar burgerwoning. Er is hiervoor een omgevingsvergunning verleend. Dit wordt vastgelegd in het bestemmingsplan.

  • 10.

    Tjuchem, Hoofdweg 75

    Een voormalige school krijgt de bestemming gemengd-2.

  • 11.

    Zuidbroek - Kerkstraat 86

    Het perceel Kerkstraat 86 krijgt de aanduiding detailhandel. Bij de actualisering van het bestemmingsplan is deze functieaanduiding weg gevallen op de verbeelding.

  • 12.

    Zuidbroek - Station

    Het noordelijk perron bij het station Zuidbroek krijgt de bestemming verkeer-railverkeer. In het nu geldende bestemmingsplan is hiervoor geen passende bestemming opgenomen.

 

Het plan inzien

Het verzamelbestemmingsplan en het bijbehorende raadsbesluit liggen ter inzage vanaf donderdag 4 juli 2019 tot en met woensdag 14 augustus 2019. Gedurende de hiervoor genoemde termijn is het bestemmingsplan te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nll, onder nummer NL.IMRO.1952.bpmigverzamel20182-va01. Digitaal kunt u het plan ook bekijken via de gemeentelijke website, www.midden-groningen.nl onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplan > niet-plaatsgebonden.

 

Reageren op de plannen (in stellen beroep )

Tijdens de beroepstermijn (die eindigt zes weken ná de dag dat het bestemmingsplan ter inzage is gelegd) kan beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend.

Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

In beroep gaan heeft geen schorsende werking. Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Zo’n verzoek heeft wel een schorsende werking. De tijdig ingediende reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het verzamelbestemmingsplan.

 

 

Naar boven