Ontwerpbeheersverordening Castellum

Logo Houten

 

Het college van b. en w. maakt bekend dat het ontwerp van de beheersverordening Castellum ter inzage wordt gelegd voor consultatie.

 

Het plangebied

Het plangebied komt overeen met het gebied van het huidige bestemmingsplan Castellum uit 2008. Dit bestemmingsplan is destijds opgesteld om de ontwikkeling van het winkelcentrum, het station en de omliggende gestapelde en grondgebonden woningen mogelijk te maken. De gronden zijn momenteel grotendeels ingericht ten behoeve van centrumvoorzieningen, woningen en het station ‘Houten Castellum’.

Instrument beheersverordening

De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft aan dat in plaats van een bestemmingsplan ook een beheersverordening gemaakt kan worden, wanneer dat plan geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk maakt. De beheersverordening bevat dan ook een doorvertaling van de huidige mogelijkheden uit het bestemmingsplan Castellum en verleende omgevingsvergunningen. Daarnaast is het actuele ruimtelijke beleid van de gemeente zoveel mogelijk in de beheersverordening verwerkt.

Omdat er sprake is van een conserverende regeling is er geen sprake van inspraak op basis van de Participatie- en Inspraakverordening. Omdat het college van b. en w. wel belang hecht aan maatschappelijke participatie bij ruimtelijke plannen, wordt het ontwerp van de verordening zes weken ter inzage gelegd in de vorm van een consultatieronde.

Inzien ontwerp

Het ontwerp van de beheersverordening ligt van donderdag 24 januari t/m 6 maart 2019 in het gemeentehuis. Voor het inzien, maakt u een afspraak via www.houten.nl/afspraak (kies inzien/informatie documenten) of via (030) 63 92 611.

Het ontwerp van de beheersverordening is bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.004CASTELLUM-OWBV

De verordening is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/ Een handleiding voor deze viewer vind u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

De verordening wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen

De bronbestanden zijn beschikbaar via https://digitaleplannen.nl/0321.

Indiening reactie

Als u wilt reageren op het ontwerp van de verordening dan kan dat door schriftelijk een reactie in te dienen. Dit dient dan gericht te zijn aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge reacties kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met mw. Y. Monincx van het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via het secretariaat van dat team op telefoonnummer 030 - 63 92 611.

Vervolg

Na afloop van de terinzageperiode worden eventuele reacties beoordeeld en van een conceptreactie voorzien door het college van b. en w.. De gemeenteraad zal uiteindelijk een besluit nemen of de reacties aanleiding geven om de verordening al dan niet aan te passen en de verordening definitief vast te stellen. Tegen de vastgestelde verordening staat geen bezwaar en/of beroep open.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met mw. Y. Monincx van het team Ruimtelijke Ontwikkeling.

 

Naar boven