Besluit tot vaststelling Hogere grenswaarden ingevolge artikel 110a van de Wet Geluid

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goere-Overflakkee hebben het voornemen om, in verband met een voorgenomen realisatie van 15 woningen in een plangebied aan de Prinsesselaan te Sommelsdijk, hogere grenswaarden vast te stellen

Onderwerp

In samenspraak met de initiatiefnemer heeft de gemeente Goeree-Overflakkee een Bestemmingsplan opgesteld voor de locatie Prinsesselaan te Sommelsdijk. Ter plaatse worden 15 rijwoningen gerealiseerd met een wijzigingsbevoegdheid om 9 rijwoningen en 12 gestapelde woningen mogelijk te maken. De voorkeurswaarde wordt alleen op de zuidzijde van het bouwvlak overschreden tot een maximale geluidsbelasting van 52 dB. Het ontwerpbesluit heeft van 14 november 2018 tot 26 december 2018 ter inzage gelegen. De overschrijding die het woon- en leefklimaat niet zal aantasten. Voor de woningen aan de zuidzijde van het plangebied is een ontheffing hogere grenswaarde verleend als bedoeld in artikel 83, lid 5 van de Wet geluidhinder.

De aanvraag betreft:

Het verzoek om vaststelling hogere grenswaarden voor de zuidzijde van het plangebied.

Overwegingen

Ingevolge artikel 110a van de Wet geluidshinder is het college bevoegd om de voorkeursgrenswaarde van 48 dB te verhogen tot maximaal 53 dB. In dit geval gaat het om een overschrijding van 4 dB tot een geluidswaarde van 52 dB. De voorkeurswaarde wordt alleen op de zuidzijde van het bouwvlak overschreden tot een maximale geluidsbelasting van 52 dB. De overschrijding zal het woon- en leefklimaat niet aantasten.

Andere maatregelen om de geluidsbelasting op de gevels terug te brengen, zoals het plaatsen van een geluidscherm of het verder van de weg plaatsen van de woningen, zijn vanuit stedenbouwkundig en verkeerskundig oogpunt niet wenselijk.

Inzage

De stukken van het besluit kunt u vanaf 3 juli 2019 tot en met 14 augustus 2019 inzien op het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45, Middelharnis. Binnen deze termijn kunt u beroep instellen. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het Besluit tot hogere geluidswaarden ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage

Naar boven