Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere grenswaarden oprichten woning Kanaalstraat 87 te Someren

Logo Someren

 

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht / artikel 110c lid 1 van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 5 juli 2019 gedurende zes weken ter inzage liggen de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor een ontwikkeling op het perceel Kanaalstraat 87 te Someren (herbouw woning).

 

Activiteiten omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders zijn voornemens medewerking te verlenen aan het realiseren van het bouwplan door middel van een omgevingsvergunning voor de activiteit(en):

  • 1.

    Bouw

  • 2.

    Handelen in strijd met regels RO, waarbij het woonhuis wordt gebouwd binnen de aanduiding geluidszone-industrie, grotendeels wordt gesitueerd buiten het op verbeelding aangegeven bouwvlak en de woning niet wordt voorzien van een hellend dak.

 

 

Besluit vaststelling hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Someren zijn voornemens om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder voor de op te richten woning aan de Kanaalstraat 87. Uit het verrichte akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting op de gevels hoger is dan de voorkeursgrenswaarde. Hogere grenswaarden kunnen worden vastgesteld onder de voorwaarden dat een binnenniveau van maximaal 33 dB in de woning is gegarandeerd en bij de woningindeling voldoende verblijfsruimte(n) aan de zijde van de geluidsluwe gevel zijn gelegen.

 

Inzage

De aanvraag, de ontwerpbeschikkingen en de bijbehorende stukken kunt u op afspraak inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

De ontwerpbeschikking omgevingsvergunning is ook elektronisch raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer is NL.IMRO.0847.OV02019006-OW01)

 

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kunnen zowel mondeling als schriftelijk zienswijze(en) kenbaar worden gemaakt door:

 

Een ieder ten aanzien van de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning.

Een belanghebbende ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder.

 

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt. U kunt hiervoor contact opnemen met het KCC, via tel. (0493) 494 888.

 

De gemeente maakt u erop attent dat in beginsel slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking(en) kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

 

 

Naar boven