Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Liewegje, 1e partiële herziening, Liewegje 3’

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Haarlem op 26 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Liewegje, 1e partiële herziening, Liewegje 3’ gewijzigd heeft vastgesteld (artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening). Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen, daar er geen concreet bouwplan is als bedoeld art. 6.2.1 Besluit ruimtelijke ordening. De kosten voor het opstellen en begeleiden van deze bestemmingsplanprocedure komen voor rekening van de gemeente.

Het plangebied beslaat een gedeelte van het perceel Liewegje 3.

Doel

Het bestemmingsplan (met nummer NL.IMRO.0392.BP3120015-va01) heeft als hoofddoel herstel van de burgerwoonfunctie met bijbehorende bouwregels ter plaatse van de bestaande woning en het positief bestemmen van de bestaande agrarische bouw- en gebruiksmogelijkheid op het noordelijk gelegen perceeldeel.

Wijzigingen

In de vaststellingsfase zijn wijzigingen aangebracht m.b.t. mestopslag en het bebouwingspercentage. Voor een overzicht van deze wijzigingen wordt verwezen naar het bij het besluit behorende wijzigingsoverzicht.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van de dag na deze publicatie worden geraadpleegd:

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De gemeente werkt op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur en op donderdag tussen 11.00 en 20.00 uur. U kunt een afspraak maken via de website www.haarlem.nl of telefoonnummer 14023. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u zonder afspraak terecht in de publiekshal. Wij adviseren u bij het maken van de afspraak rekening te houden met de termijn waarbinnen beroep kan worden ingediend.

Instellen beroep

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Liewegje, 1e partiële herziening, Liewegje 3’  kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

De vaststelling van het bestemmingsplan met het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan wordt voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep. Verder dient zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te worden overgelegd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Diegene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Als dit verzoek binnen de beroepstermijn is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoon 070 – 426 44 26).

Naar boven