Ontwerpbestemmingsplan “Watertuin Aa-dal” in Berlicum en Ontwerpbeschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat conform art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro)

het volgende ter inzage wordt gelegd:

- Ontwerpbestemmingsplan “Watertuin Aa-dal”;

En in relatie hiermee:

- Ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder;

- Het stellen van maatvoorschriften aan de Lawn Tennis Vereniging Berlicum.

 

Ontwerpbestemmingsplan “Watertuin Aa-dal”

Het betreffende ontwerpbestemmingsplan maakt op de gronden gelegen tussen de Westakkers, Milrooijseweg en Achterweg tussen Middelrode en Berlicum de oprichting van een waterretentie-gebied mogelijk, met daarbij een theehuis en speelmogelijkheden. Ook worden er drie Ruimte voor Ruimte woningen gerealiseerd.

 

Ontwerpbeschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Uit het akoestische onderzoek blijkt dat vanwege de Milrooijseweg de voorkeursgrenswaarde voor een op te richten Ruimte voor Ruimte woning aan Westakkers ong. wordt overschreden.

Op grond van de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder is het mogelijk om hiervoor een ontheffing te verlenen.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel maakt bekend dat zij voornemens zijn de aangevraagde hogere grenswaarde van maximaal 52 dB voor de nieuw op te richten Ruimte voor Ruimtewoning te willen verlenen.

 

Maatwerkvoorschriften

Uit het bestemmingsplan en het akoestische onderzoek blijkt dat de geluidsnormen vanuit de sportpark De Brand vanuit Lawn Tennis Vereniging Berlicum op een op te richten Ruimte voor Ruimte woning aan de Achterweg ong. wordt overschreden.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel maakt bekend dat zij voornemens zijn maatwerkvoorschriften voor de Lawn Tennis Vereniging Berlicum toe te gaan passen. Dit houdt in dat voor de Lawn Tennis Vereniging Berlicum een hogere grenswaarde in de maatvoorschriften wordt opgenomen. Hiervoor wordt een separate procedure doorlopen.

 

Milieueffectrapportage (Mer)

Op 3 juni 2019 heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapportage nodig is, omdat:

- De beoogde ontwikkeling onder de drempelwaarden van een Mer-plicht blijft;

- De te verwachten effecten, in combinatie met de te nemen mitigerende maatregelen,

rechtvaardigen ook geen Mer.

 

Anterieure/planschadeovereenkomsten

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het

plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Tussen de gemeente en de initiatiefnemer van een RvR woning aan de Achterweg ong. is een anterieure en een planschade-overeenkomst gesloten. Door middel van deze overeenkomsten is het verhaal van kosten anderszins verzekerd en is een exploitatieplan niet nodig.

 

Inzagetermijn, procedure en zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Watertuin Aadal”, met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van vrijdag 5 juli 2019 tot en met donderdag 15 augustus 2019 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073- 5531111).

 

Het digitale ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BP2019BLCwatertuin-ON01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Binnen de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend.

 

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Een mondelinge zienswijze kunt u op afspraak geven. Voor informatie over een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar het eerder vermelde nummer.

 

Meer informatie

Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met

de heer P. van Boxtel van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer: 073-553 16 17 of via het emailadres: p.v.boxtel@mijngemeentedichtbij.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

4 juli 2019

 

Naar boven