Vastgesteld bestemmingsplan Rubensstraat e.o.

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 4 juli tot en met 15 augustus 2019 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- het bij raadsbesluit van 19 juni 2019 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Rubensstraat e.o.’

 

 

Inhoud

In 2006 hebben de gemeente Deventer en Stichting Eigen Bouw een intentie overeenkomst gesloten over de herontwikkeling van het project Rembrandtkade. Fase 1 en 2 zijn inmiddels gerealiseerd. Fase 3 en Fase 4 zijn vanwege de vastgoedcrisis uitgesteld. In het kader van de intentie overeenkomst (2006) heeft in 2015 de sloop plaatsgevonden van 36 eengezinswoningen op de locatie Rubensstraat. Fase 3, nieuwbouw aan de Rubensstraat, is nu weer opgepakt. Stichting Eigen Bouw, eigenaar van de grond, is voornemens op de planlocatie drie gebouwen te realiseren met in totaal 80 appartementen. Voorliggend bestemmingsplan maakt deze nieuwbouw mogelijk.

 

Tegen het bestemmingsplan is 1 zienswijze ingediend. Deze zienswijze heeft niet geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan.

 

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wel gewijzigd vastgesteld. Het gaat om de volgende wijzigingen:

In artikel 8.1 Vrijwaringszone – dijk zijn de volgende artikelen verwijderd:

- Artikel 8.1.2 onder b. In afwijking van het bepaalde in lid 8.1.2 a is de realisatie van de drie gebouwen zoals beschreven in dit bestemmingsplan toegestaan.

- Artikel 8.1.4. b4. het bouw- en woonrijp maken danwel inrichten van de locatie ten behoeve van de realisatie van de drie gebouwen en bijbehorende voorzieningen zoals beschreven in dit bestemmingsplan.

 

De reden hiervoor is dat op dit moment nog onvoldoende duidelijkheid bestaat over de wijze van bouwen en met name de wijze en plek van de fundering om het bouw- en woonrijp maken en de daadwerkelijk bouw van de appartementengebouwen vrij te stellen van een nadere beoordeling in het kader van de bescherming van de dijk.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P364-VG01

 

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P364-/NL.IMRO.0150.P364-VG01/

 

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1

 

Reageren

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Rubensstraat e.o.’ ligt van donderdag 4 juli tot en met donderdag 15 augustus 2019 ter inzage.

Van vrijdag 5 juli tot en met donderdag 15 augustus 2019 kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpbesluiten bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

• een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

 

 

Naar boven