Bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Gommelsestraat 3 Biezenmortel” onherroepelijk

Logo Haaren

Burgemeester en wethouders van Haaren maken bekend dat het besluit van de raad van 27 december 2017, waarin het bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Gommelsestraat 3 Biezenmortel” gewijzigd is vastgesteld, op 26 juni 2019 onherroepelijk is geworden.

Het bestemmingsplan voorziet in de sanering van een intensieve veehouderij aan de Gommelsestraat 3 in Biezenmortel. Daarbij zal het agrarische bouwvlak plaatsmaken voor een woonbestemming. De overtollige bedrijfsopstallen worden gesloopt. De bedrijfswoning blijft behouden als reguliere woning. De voorgenomen ontwikkelingen passen niet binnen het geldende bestemmingsplan. Met deze partiële herziening van het bestemmingsplan “Buitengebied Haaren, correctieve herziening” wordt de ontwikkeling mogelijk gemaakt. Ten slotte is in deze partiële herziening een wijzigingsbevoegdheid voor het college van burgemeester en wethouders opgenomen, waarmee een Ruimte-voor-Ruimtewoning mogelijk kan worden gemaakt. Het gaat dus niet om een directe bouwmogelijkheid voor een Ruimte-voor-Ruimtewoning. De Ruimte-voor-Ruimtewoning kan pas worden gerealiseerd als wordt voldaan aan de gestelde voorwaarden in de wijzigingsbevoegdheid en het college van deze bevoegdheid gebruik wenst te maken. Hiervoor zal een afzonderlijk wijzigingsplan moeten worden vastgesteld met de daarbij behorende procedure.

Bestemmingsplan inzien

U kunt dit bestemmingsplan inzien bij de balie van de Gemeentewinkel tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. U dient hiervoor wel een afspraak te maken. Hiervoor kunt u bellen naar 0411 - 62 72 82. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder het kopje “Wonen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP16BGGOMMELSESTR3-VA01.

Haaren, 27 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven