Kennisgeving (gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan Dreef Bruinisse

Logo Schouwen-Duiveland

 

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 20 juni 2019 (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Dreef Bruinisse met identificatienummer NL.IMRO.1676.00266BphBR-VA01 van 8 juli tot en met 19 augustus 2019 ter inzage ligt. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook ligt het bestemmingsplan met bijbehorende bijlagen in deze periode in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Plan

Het bestemmingsplan voorziet in een nieuwe planologische regeling voor het uitbreiden van Albert Heijn, het realiseren van nieuwe winkelruimten naast Albert Heijn en in het ‘Gat van Bru’ en een herinrichting van de Dreef te Bruinisse. Het realiseren van appartementen boven de nieuwe winkelruimten en een grondgebonden woning (die deels via een wijzigingsbevoegdheid kunnen worden gerealiseerd) maken deel uit van het plan.

De wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht hebben betrekking op:

een bouwvlakverschuiving van 0,5 meter ten behoeve van het realiseren van extra haag /trottoir;

het aanpassen van de wijzigingsbevoegdheid waarbij het totaal aantal woningen in het plangebied niet wijzigt;

het mogelijk maken van een overhangend balkon van 1,5 meter binnen de bestemming ‘Verkeer’;

het aanpassen van de maximale dakhelling.

Reageren

Van 8 juli tot en met 19 augustus kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende

die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Op de vaststelling van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat er – indien er beroep wordt ingesteld tegen het plan – hiervoor een versnelde procedure van toepassing is. De beroepsgronden kunnen achteraf niet meer worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt – indien er geen sprake is van een voorlopige voorziening - op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 20 augustus 2019.

Zierikzee, 5 juli 2019

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven