Ontwerp-omgevingsvergunning voor het realiseren van een meubelmakerij op het adres Hoptille 6 te Hilaard.

Logo Leeuwarden

Van donderdag 4 juli tot en met woensdag 14 augustus 2019 ligt de ontwerp-omgevingsvergunning voor dit plan met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwikkeling

De aanvraag omgevingsvergunning betreft het realiseren van een meubelmakerij in de voormalige koeienstal van de woonboerderij op het perceel Hoptille 6 te Hilaard. Het plan is niet in overeenstemming met het bestemmingsplan “Bûtengebiet”. Het perceel heeft de bestemming ‘Wonen’. In die bestemming zijn woonhuizen toegestaan met als nevenactiviteit ondergeschikte kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten met een maximale vloeroppervlakte van 50 m2. De aanvraag voldoet hier niet aan, vanwege de oppervlakte van de meubelmakerij van ca. 150 m2.

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • via https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Reageren

In de periode waarin de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan het college van burgemeester en wethouders dan nog meenemen in de afweging van het definitieve besluit.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders. 

      Vermeld in uw brief/mail:

            

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

 

Naar boven