Vergunning luchtvaartvertoning F.M. van Houten, Inspectie Leefomgeving en Transport

Datum: 20 juni 2019

Nummer: ILT-2019/31899

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

Gelezen het verzoek van de heer F.M. van Houten te Sint Maarten in de aanvraag van 13 mei 2019;

Gelet op artikel 17 van de Luchtvaartwet en artikel 8 van de Regeling luchtvaartvertoningen;

BESLUIT:

Artikel 1

Aan de heer F.M. van Houten (hierna te noemen: de organisator) wordt vergunning verleend voor het houden van luchtvaartvertoningen, waarbij het vertoningsprogramma uitsluitend bestaat uit één gestandaardiseerd onderdeel.

Artikel 2

  • 1. Deze beschikking is van toepassing op een vliegtuig van het type Sukhoi 26MX met nationaliteits- en inschrijvingskenmerk PH-SMX, dan wel een gelijkwaardig vervangend vliegtuig, bestuurd door de heer F.M. van Houten.

  • 2. Het vertoningsprogramma bestaat uit aerobatic-bewegingen die, onder andere vanwege heersende meteorologische condities, geografische limieten en veiligheidsoverwegingen, in wisselende samenstelling kunnen worden uitgevoerd.

Artikel 3

De vergunning is niet geldig in combinatie met een andere vergunning die is verleend krachtens artikel 17 van de Luchtvaartwet gelezen in samenhang met artikel 8 van de Regeling luchtvaartvertoningen.

Artikel 4

De beschikking laat onverlet het gestelde in de Regeling luchtvaartvertoningen.

Artikel 5

Aan de vergunning worden de volgende voorschriften verbonden:

  • a. uitsluitend de piloot van het genoemde vliegtuig in de persoon van de heer F.M. van Houten kan als deelnemer worden toegelaten tot de luchtvaartvertoning die op grond van deze vergunning wordt gehouden;

  • b. ten minste 5 werkdagen voorafgaand aan iedere luchtvaartvertoning die op grond van deze vergunning wordt gehouden, stelt de organisator:

    • 1°. de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) (ILTDocumentManagement@ilent.nl) en de Landelijke eenheid, afdeling Luchtvaart (dlvplvt@klpd.politie.nl) hiervan in kennis onder vermelding van:

      • a) het registratienummer van deze vergunning;

      • b) een omschrijving van de vertoning met aanduiding van de geografische positie van de locatie en (de) het terrein(en), de te volgen route alsmede de vermelding in hoeverre kunstvluchten zullen plaatsvinden;

      • c) de gemeente waarin de desbetreffende locatie is gelegen;

      • d) de aanvangs- en eindtijd van de luchtvaartvertoning;

    • 2°. een kopie van de schriftelijke verklaring of verklaringen van geen bezwaar van de burgemeester(s) van de gemeente(n) waar de vertoning zal worden gehouden, ter beschikking aan ILT (ILTDocumentManagement@ilent.nl);

  • c. er worden geen vuurwerk en pyrotechnische speciale effecten tot ontbranding gebracht tijdens de luchtvaartvertoning die op grond van deze vergunning wordt gehouden;

  • d. indien de luchtvaartvertoning plaatsvindt binnen een militair gecontroleerd luchtverkeersleidingsgebied, wordt de luchtvaartvertoning minimaal 5 werkdagen van tevoren afgestemd met de Airspace Management Cel van het Military Air Traffic Control Centre Schiphol (tel. 020-4062395); voor de civiele luchtverkeersleidingsgebieden, met uitzondering van Niederrhein CTR, wordt minimaal 5 werkdagen van tevoren afgestemd met de Operationele Helpdesk van de Luchtverkeersleiding Nederland.

Artikel 6

Het niet of niet volledig nakomen van de voorschriften, genoemd in artikel 5, kan aanleiding zijn deze beschikking in te trekken.

Artikel 7

Deze beschikking treedt in werking met ingang van 21 juni 2019 en vervalt met ingang van 22 juni 2020, tenzij deze voortijdig wordt ingetrokken.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, Inspecteur ILT team Rail Bedrijven en Luchtvaart Infra

Bezwaarmogelijkheid

Indien u het niet eens bent met deze beslissing, kunt u hiertegen op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum waarop deze beslissing is verzonden, schriftelijk bezwaar aantekenen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Tevens ontvangen wij graag uw telefoonnummer dan wel e-mailadres.

Het bezwaarschrift kunt u richten aan:

Inspectie Leefomgeving en Transport

Afdeling Juridische zaken

Postbus 16191

2500 BD DEN HAAG

Naar boven