Verkeersbesluit parkeerschijfzone Uilenstede

Logo Amstelveen

Zaaknummer: Z19-033350

Burgemeester en wethouders van Amstelveen besluiten om het gedeelte van de doorgaande weg van Uilenstede ten noorden van het flatgebouw Uilenstede 5-61 aan te wijzen als parkeerschijfzone. De parkeerplaatsen in de parkeerhavens aan de zuidkant van dit gedeelte worden met uitzondering van de bestaande autodateplaats voorzien van een blauwe streep. De maximale parkeerduur is 2 uur. De tijden gelden van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur. Zij geven dit aan met borden E10 en E11 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 met opschrift “max 2h” en door het aanbrengen van een blauwe streep als bedoeld in artikel 25, lid 1, van dit Reglement, zoals aangegeven op tekening PAB-PV-2019-17.

Wettelijke grondslag

Het besluit is gebaseerd op:

- de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994);

- het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

- het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

Motivering

Het besluit strekt conform artikel 2 Wegenverkeerswet 1994 tot:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg (lid 1a);

- het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg (lid 1c);

- het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer (lid 1d).

 

Het besluit wordt als volgt gemotiveerd:

 

In het gebied Uilenstede wordt betaald parkeren ingevoerd. Bewoners in dat gebied kunnen een parkeervergunning aanschaffen. In het gebied ligt een sportcentrum (Uilenstede 100). Bezoekers van dit sportcentrum parkeren in parkeerhavens ten zuiden van dit gebouw aan de zuidkant van de doorgaande weg van Uilenstede. Het is niet wenselijk dat het betaald parkeren ook voor de bezoekers van dat sportcentrum geldt. De parkeerplaatsen in de eerste drie parkeerhavens op dit gedeelte van Uilenstede vanaf de kruising met de Prof. J.H. Bavincklaan worden daarom buiten het betaalregime gehouden. Dit kan worden gerealiseerd door het betreffende weggedeelte aan te wijzen als parkeerschijfzone en de parkeerplaatsen te voorzien van een blauwe streep. De parkeerplaats die is aangewezen als autodateplaats wordt niet voorzien van een blauwe streep. De tijden waarop met een parkeerschijf mag worden geparkeerd zijn afgestemd op de tijden van het betaald parkeren in de wijk. Om de beschikbaarheid voor kort parkeren zo veel mogelijk te waarborgen worden er voor de parkeerplaatsen in de parkeerschijfzone geen ontheffingen verleend. De maatregel bevordert een doelmatig gebruik van de beschikbare parkeergelegenheid.

 

In het Aanwijzingsbesluit parkeerbelastingen van de gemeente, waarin de parkeerapparatuurplaatsen in de gemeente zijn aangewezen, is een bepaling opgenomen die regelt dat het betaald parkeren niet geldt voor parkeerschijfzones binnen de zones betaald parkeren.

 

Het besluit is overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer om advies voorgelegd aan de gemandateerde specialist van het team verkeersadvisering namens de korpschef van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland..

Bevoegd gezag

Verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op de wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap (artikel 18, lid 1, onder d, WVW 1994). Het mandaatbesluit van burgemeester en wethouders is van toepassing. Er is ondermandaat verleend aan de juridisch adviseur verkeer van de gemeente.

 

De betreffende weg ligt binnen de bebouwde kom en is in beheer bij de gemeente Amstelveen.

Tekening

Amstelveen, 25 juni 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen,

namens dezen,

mr. J.C.M. Otten

juridisch adviseur verkeer

Mogelijkheid tot het indienen van een bezwaarschrift

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend. Het bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Zo mogelijk meldt u uw e-mailadres en het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent.

Het bezwaarschrift richt u aan het College van burgemeester en wethouders, t.a.v. Juridische zaken, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Digitaal bezwaar maken is ook mogelijk. Dit kan via www.amstelveen.nl/bezwaarschrift. Hiervoor moet u wel over een elektronische handtekening (DigiD) beschikken.

 

Mogelijkheid tot het aanvragen van een voorlopige voorziening

Als u bezwaar maakt, geldt de beslissing nog wel. Wilt u dat het gemeentelijke besluit tijdens uw bezwaarprocedure tijdelijk wordt opgeschort? Dien dan een verzoek om voorlopige voorziening in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Als de voorzieningenrechter uw verzoek toekent, is het besluit opgeschort.

Een verzoek dient u in bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Aan het verzoek zijn kosten verbonden.

 

 

Naar boven