Geen milieueffectrapportage voor de uitbreiding van de manege in het bestemmingsplan “Holzkuil”, Kerkrade

Logo Kerkrade

Het College van burgemeester en wethouders van Kerkrade maakt op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend dat het College in de vergadering van 2 juli 2019 heeft besloten dat voor de uitbreiding van de manege Thelen in het bestemmingsplan “Holzkuil” geen milieueffectrapportage (MER) opgesteld hoeft te worden aangezien op basis van de opgestelde notitie kan worden gesteld dat geen sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

 

Tegen dit besluit kan géén bezwaar of beroep worden ingesteld. Wel kan een ieder gedurende de ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan “Holzkuil” van 4 juli 2019 tot en met 14 augustus 2019 een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de Gemeente Kerkrade. De terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan “Holzkuil” is bekend gemaakt door middel van publicatie in de Staatscourant en het Stadsjournaal van de gemeente Kerkrade.

 

In bijlage D bij het Besluit m.e.r. is aangegeven welke activiteiten in het kader van het bestemmingsplan merbeoordelingsplichtig zijn. Voor deze activiteiten zijn drempelwaarden opgenomen. De Omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets (OBM) is van toepassing op activiteiten waarvoor de drempel voor de m.e.r.-beoordeling niet wordt overschreden. Dit is een gevolg van het indicatief maken van deze drempelwaarden. Daarom moet voor elke aanvraag waarbij een vormvrije m.e.r.-beoordeling aan de orde is, de initiatiefnemer ook een aanmeldingsnotitie opstellen. Een van de activiteiten waarvoor dit geldt betreft het houden van paarden zoals beschreven in categorie D 14, kolom 2, onder 12°, van de bijlage bij het Besluit milieueffectrapportage van tenminste 51 en ten hoogste 100 paarden of pony's, waarbij het aantal bijbehorende dieren in opfok jonger dan 3 jaar niet wordt meegeteld. In de door initiatiefnemer opgestelde aanmeldnotitie heeft de betreffende beoordeling plaatsgevonden. Uit die notitie blijkt dat geen sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Om die reden is besloten dat geen MER hoeft te worden opgesteld voor het opnemen van de mogelijkheid voor de uitbreiding van manege Thelen in het bestemmingsplan “Holzkuil”.

 

Het besluit met de bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 4 juli 2019 gedurende 6 weken ter inzage bij het informatiecentrum op de begane grond van het Stadskantoor, Markt 33, 6461 EC Kerkrade. Indien u inhoudelijke vragen heeft, kunt u een afspraak maken met de Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (afdeling Stedelijke ontwikkeling of afdeling Milieu) via het telefoonnummer van de gemeente Kerkrade 14045.

 

Kerkrade, 3 juli 2019

Het college voornoemd,

Dr. T.P. Dassen - Housen, burgemeester,

H.J.M. Coumans MPM, secretaris.

Naar boven