Gecoördineerd besluit niet vaststellen bestemmingsplan en weigering omgevingsvergunning ‘Supermarkt Ter Borch Eelderwolde’

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 21 mei 2019 het bestemmingsplan ‘Supermarkt Ter Borch Eelderwolde’ niet heeft vastgesteld. De volgende gecoördineerde besluiten met bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage:

- Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Tynaarlo van 21 mei 2019 om het bestemmingsplan ‘Supermarkt Ter Borch Eelderwolde’ niet vast te stellen

- Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo van 27 juni 2019 om de omgevingsvergunning te weigeren

 

Coördinatieregeling

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd omtrent het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning te besluiten. De gemeenteraad heeft op 14 juni 2016 besloten om de coördinatieregeling ex. artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren. Dit betekent dat de ter inzage legging van de besluiten gelijktijdig plaatsvindt. Tegen deze besluiten kan in één keer beroep worden ingesteld bij de Raad van State, afdeling bestuursrecht.

 

Inzien van de stukken

Bovengenoemde besluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 juni 2019 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries, tijdens onze openingstijden. Buiten de openingstijden is inzage van de stukken mogelijk na telefonische afspraak.

 

Het ontwerp van het bestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen kunt u bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPSupermarktTBEW-0301. Het bestemmingsplan is niet vast gesteld.

 

Beroep

De besluiten zijn gecoördineerd vastgesteld. Op grond van artikel 3.30 en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt. Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om gedurende 6 weken vanaf de datum van terinzagelegging beroep in te stellen bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

 

Belanghebbenden zijn degenen die een zienswijze tegen het betreffende ontwerpbesluit hebben ingediend en diegenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op het ontwerpbesluiten. Belanghebbenden die geen zienswijze hebben ingediend kunnen beroep instellen tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

De besluiten treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling, dan treden de besluiten in ieder geval niet eerder in werking dan nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

 

Meer informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592 266 662.

 

Naar boven