RECTIFICATIE Vastgesteld bestemmingsplan Nijmegen Groenewoud Kwakkenberg - 3 (Groenewoudseweg 1-3)

Logo Nijmegen

Per 24 mei 2019 is de terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan Nijmegen Groenewoud Kwakkenberg - 3 (Groenewoudseweg 1-3) met identificatienummer NL.IMRO.0268.BP9003-VG01, zoals gepubliceerd in de Staatscourant en het Gemeenteblad van 15 mei 2019, afgebroken. Zienswijzen die intussen zijn ingediend worden automatisch meegenomen bij de zienswijzen naar aanleiding van de latere publicatie en inzage en hoeven dus niet opnieuw te worden ingediend.

Bij de publicatie op www.ruimtelijkeplannen.nl van 15 mei 2019 is abusievelijk een andere versie van het bestemmingsplan dan het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan gepubliceerd. Met deze rectificatie wordt de juiste versie gepubliceerd en wordt het plan opnieuw ter inzage gelegd.

 

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 8 mei 2019 het bestemmingsplan Nijmegen Groenewoud Kwakkenberg - 3 (Groenewoudseweg 1-3), met kenmerk NL.IMRO.0268.BP9003-VG01, vastgesteld.

Het plangebied omvat de achterste strook van het perceel van de HAN-locatie aan Groenewoudseweg 1-3. In het plangebied is een herbestemming van de achterste strook van het perceel tot de bestemming “Groen” opgenomen, met specifieke gebruiksregels.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 18 april 2018. Daarin is bepaald dat geen tervisielegging van een ontwerp benodigd is.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van vrijdag 28 juni 2019 tot en met vrijdag 9 augustus 2019 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP9003-VG01

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn, kunnen in de periode van zaterdag 29 juni 2019 tot en met vrijdag 9 augustus 2019 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking treedt. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk - gemotiveerd - verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven