Bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Hoogeindseweg 24a’ vastgesteld

Logo Oirschot

Op 18 juni 2019 heeft de gemeenteraad van Oirschot het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Hoogeindseweg 24a’ vastgesteld onder identificatienummer NL.IMRO.0823.BPBGHOOGEIND24A-VAST. De gemeenteraad heeft ook besloten daarbij geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 Wro vast te stellen, omdat het kostenverhaal anders is geregeld.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan gaat om een herontwikkeling van het perceel aan de Hoogeindseweg tussen huisnummer 24 en huisnummer 26 te Oostelbeers, kadastraal bekend als sectie G nummers 1668 en 2593, ten behoeve van de realisatie van een ruimte-voor-ruimte woning. Op het ontwerpbestemmingsplan, dat van 28 februari 2019 tot en met 10 april 2019 ter inzage heeft gelegen, is één zienswijze ingediend. De zienswijze is ontvankelijk en ongegrond verklaard.

Hogere waarde Wet geluidhinder

Tevens hebben burgemeester en wethouders besloten om een hogere grenswaarde op basis van de Wet geluidshinder vast te stellen voor het kadastraal perceel G1668 en G2593 binnen gemeente Oost West en Middelbeers. Het besluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken liggen gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage.

Beroepsmogelijkheid

Wij leggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken en het Besluit hogere grenswaarden vanaf donderdag 4 juli 2019 voor de duur van 6 weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0823.BPBGHOOGEIND24A-VAST.

Ook kunt u het plan en het Besluit hogere grenswaarden op afspraak inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. De beroepstermijn loopt met ingang van 5 juli 2019 t/m 15 augustus 2019. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage.

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

 

  • 1.

    die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 3.

    die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

  

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die beroep hebben ingediend kunnen, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

 

Oirschot, 3 juli 2019

Naar boven