Bestemmingsplan ‘herstructurering Rembrandtweg fase 1’ en besluit hogere waarde nieuw te bouwen woningen vastgesteld

Logo Ridderkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk maken op grond van de wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘herstructurering Rembrandtweg fase 1’ op 17 juni 2019 door de raad is vastgesteld. Onderdeel van dit besluit is ook het besluit tot vaststellen van de ontheffing van de in de Wet geluidhinder genoemde voorkeursgrenswaarde voor de nog te realiseren woningen in dit plan.  In het gebied langs Rembrandtweg zijn woningen gesloopt ten behoeve van nieuwbouw. De nieuwbouw bestaat uit 3 blokken met appartementen. Om dit mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan vastgesteld.

 

Plan

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 3 woonblokken met in totaal 78 - 90 appartementen, waarvan 60 sociale huur en maximaal 30 zorgwoningen.

 

Kosten verzekerd

Er is een overeenkomst gesloten waarmee de economische uitvoerbaarheid voldoende is verzekerd.

 

De stukken liggen van donderdag 27 juni 2019 tot en met woensdag 7 augustus 2019 ter inzage

De stukken zijn te raadplegen via:

www.ridderkerk.nl/ter-inzage

www.ruimtelijkeplannen.nl (imro code: NL.IMRO.0597.BPWEST2018Rembrand-VG01)

 

Beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit gedurende de zes weken termijn een schriftelijk, gemotiveerd, beroepschrift indienen. De beroepstermijn start de dag na de terinzagelegging van het besluit. Stuur uw schriftelijk gemotiveerd beroep, als ook een voorlopige voorziening, aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij de indiening van een beroep en verzoek om voorlopige voorziening moet griffierecht worden betaald.

Ridderkerk, 26 juni 2019

Naar boven