Bekendmaking wijziging vastgesteld wijzigingsplan ‘Insingerstraat 39’

Logo Soest

 

Algemeen

Burgemeester en wethouders van Soest maken bekend dat zij op 18 juni 2019 hebben besloten in te stemmen met de wijziging van het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan ‘Insingerstraat 39’ van 20 maart 2018.

 

Het wijzigingsplan ‘Insingerstraat 39’ voorziet in een nieuwe juridisch-planologische regeling die het mogelijk maakt de bestaande bestemming Maatschappelijk verder uit te breiden ten behoeve van de bestaande brede school. Het besluit van 18 juni 2019 ziet niet op een inhoudelijk ander plan maar wijzigt het eerder vastgestelde wijzigingsplan omdat dit niet conform de wijzigingsregels uit het bestemmingsplan was vastgesteld. De eerder vastgestelde regels, verbeelding en toelichting zijn ingetrokken en bij het besluit van 18 juni 2019 opnieuw vastgesteld.

Ter inzage gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan ‘Insingerstraat 39’

Het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan ‘Insingerstraat 39’ en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 27 juni 2019 tot en met 7 augustus 2019 ter inzage bij Idea Soest (Willaertstraat 49).

 

Daarnaast ligt het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan ‘Insingerstraat 39’ ter inzage bij het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis. Het inzien van het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan kan bij het Omgevingsloket alleen op afspraak. Een afspraak kan gemaakt worden via www.soest.nl/afspraak of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer (035) 60 93 411. Tegen betaling van leges kan bij het Omgevingsloket een afschrift worden verstrekt van de ter inzage gelegde stukken.

 

Digitaal raadplegen

Het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan is digitaal beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0342.WPLG0002-0401

 

Voor professioneel gebruik kunt u de planbestanden hier downloaden: http://ruimtelijkeplannen-bestanden.soest.nl/3AB64069-D57A-49C2-9BA4-5DA1AAFDFD4F

 

Het planidentificatienummer van het wijzigingsplan is: NL.IMRO.0342.WPLG0002-0401.

Het digitale wijzigingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge wijzigingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

 

Beroep en voorlopige voorziening

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het genomen besluit geldt, dat gedurende de beroepstermijn de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door het college bij het wijzigingsbesluit aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpwijzigingsplan;

iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan en

iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

 

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de ABRvS, op bovenstaand adres.

 

Inwerkingtreding

Het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven