Verkeersbesluit voorrangsregeling Lindelaan

Logo Zwijndrecht

De wethouder verkeer en vervoer van de gemeente Zwijndrecht neemt hierbij het volgende verkeersbesluit:

  • 1.

    het tijdelijk openstellen van het fietspad tussen de Lindelaan en het Burg. Doornplein voor alle verkeer door het verwijderen van de bord G11 uit bijlage 1 van het RVV 1990;

  • 2.

    het instellen van een voorrangsregeling voor naderend en tegengesteld verkeer door het plaatsen van bord F5 en F6 uit bijlage 1 van het RVV 1990;

  • 3.

    dit besluit in werking te laten treden op de dag dat de betreffende weg en verkeersborden zijn verwijderd;

  • 4.

    dit besluit in te trekken na afronding van de werkzaamheden in de Lindelaan en het terugplaatsen van bord G11uit bijlage 1 van het RVV 1990.

en overweegt daartoe het volgende.

Wettelijk kader

Dit verkeersbesluit is gebaseerd op de artikelen 15, lid 1, artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

Het besluit wordt genomen in het streven naar een optimale gebruik van de weg (artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994).

Mandaat

Burgemeester en wethouders hebben op 1 juli 2003 besloten de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten te mandateren aan de wethouder verkeer en vervoer.

Overleg

Er is overleg gevoerd met de Politie Eenheid Rotterdam District Zuid-Holland Zuid. De politie heeft hierbij aangegeven akkoord te gaan met dit besluit. De gevraagde aandacht voor attentie verhogende bebording voor de tijdelijke ontsluiting zal worden meegenomen door middel van waarschuwingsborden.

Motivering

  • 1.1 Om tijdens de werkzaamheden in de Lindelaan het gebied gelegen tussen of aan de Veilingdreef, de Afslag en de Lindelaan minimaal 2 ontsluitingsmogelijkheden te geven wordt de bestaande fietsverbinding opengesteld voor alle verkeer. Daardoor heeft dit gebied ook tijdens de afsluiting van (delen van de) Lindelaan een 2e ontsluitingsmogelijkheid.

    2.1 Omdat het fietspad te smal is en verkeer elkaar niet gelijktijdig in twee richtingen kan passeren;

    3.1 Aangezien verkeersdeelnemers altijd uit moeten kunnen gaan van de aanwezige bebording wordt de inwerkingtreding van het verkeersbesluit hieraan gekoppeld.

    4.1 Omdat na de afronding van de werkzaamheden in de Lindelaan de openstelling van het fietspad voor alle verkeer niet langer noodzakelijk is.

Zwijndrecht,

Namens burgemeester en wethouders

Jos Huizinga

Wethouder verkeer en vervoer

Bezwaar maken

Tegen genoemde besluiten kunt u binnen zes weken met ingang van 27 juni 2019 tot en met tot en met 8 augustus 2019 bezwaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders.

Nadere informatie

De stukken liggen tot 11 juli 2019 ter inzage op het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager verkeer Constantijn van Kooten Niekerk, via telefoon: 14 078 of per e-mail: gemeente@zwijndrecht.nl.

Naar boven