Ontwerpbestemmingsplan ‘Oostweg 33 en 33A, Krabbendijke’, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat vanaf donderdag 27 juni 2019 tot en met woensdag 7 augustus 2019 het ontwerpbestemmingsplan ‘Oostweg 33 en 33A, Krabbendijke’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.02KrBPOostweg33-on01 voor iedereen ter inzage ligt.

 

Het plan is te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Krabbendijke te klikken. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan tijdens de openingsuren inzien bij de balie in het gemeentehuis.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

De gemeente heeft het verzoek gekregen om medewerking te verlenen aan het planologisch-juridisch mogelijk maken van de bouw van 2 halfvrijstaande woningen op gronden aan de Oostweg 33 en 33A in Krabbendijke. Daarvoor is het noodzakelijk de bedrijfsbestemming van de gronden te wijzigen in een woonbestemming met bouwmogelijkheden. De bedrijfsloods die op de projectlocatie stond, is reeds gesloopt. De gemeente staat positief tegenover deze bestemmingswijziging. Om de planologische wijziging mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. De toelichting bij het ontwerpbestemmingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van donderdag 18 april 2019 tot en met woensdag 15 mei 2019. Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan is in het ontwerpbestemmingsplan een nadere toelichting gegeven op de omvang van de reeds uitgevoerde bodemsanering in relatie tot archeologie.

Zienswijzen

Gedurende de termijn waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen digitale, schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Digitaal kunt u uw zienswijze indienen op de bovengenoemde locatie op onze website. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Reimerswaal, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Vermeulen. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Vermeulen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

 

Kruiningen, 26 Juni 2019 Na

Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal

ir. J. Gideonse

Hoofd Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven