Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Lingewaard, Leutsestraat 22 Angeren

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 16 mei 2019 het bestemmingsplan Buitengebied Lingewaard, Leutsestraat 22 Angeren gewijzigd heeft vastgesteld:

Voor welk gebied?

Het perceel Leutsestraat 22 in Angeren.

Wat is het plan?

Het plan voorziet in de realisatie van één vrijstaande woning op het perceel Leutsestraat 22 te Angeren en het omzetten van de bestaande bedrijfswoning op het perceel Leutsestraat 22 te Angeren in een burgerwoning.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijziging(en) zijn opgenomen in de Reactienota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Buitengebied Lingewaard, Leutsestraat 22 Angeren. De wijzigingen hebben betrekking op:

  • 1.

    In de toelichting is aan paragraaf 4.3.3. het volgende toegevoegd: “De huidige (bedrijf)woning bevindt zich op circa 7 meter van de perceelsgrens. Op grond van afdeling 2.8 van Activiteitenbesluit geeft het Activiteitenbesluit bescherming aan een beperkt aantal objecten. Het gaat om gevoelige gebouwen (waaronder woningen) en gevoelige terreinen. In deze situatie maakt het niet uit of het een bedrijfswoning dan wel een burgerwoning betreft.

  • 2.

    Op bladzijde 23 van de toelichting is in paragraaf 4.6 “Waterhuishouding” in de alinea “Veiligheid” toegevoegd dat op de verbeelding een “vrijwaringszone-dijk” is opgenomen ter bescherming van de waterkering.

  • 3.

    Op bladzijde 23 van de toelichting is in paragraaf 4.6 “Waterhuishouding” in de alinea “Watergangen” de tweede zin gewijzigd van “Binnen het plangebied ligt geen beschermingszone van een A-watergang.” in “Binnen het plangebied ligt een beschermingszone van een A-watergang.”

 

Wat ligt ter inzage?

Het vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt voor een ieder met ingang van donderdag 27 juni 2019 gedurende zes weken ter inzage gelegd. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting.

 

De gemeenteraad heeft geen exploitatieplan vastgesteld.

 

Waar is dit terug te vinden?

Digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.178-VG01 of via http://www.officielebekendmakingen.nl;

Analoog bij het Klantcontactcentrum (tijdens openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klantcontactcentrum op telefoonnummer (026) 32 60 111.

 

Wilt u reageren?

Belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Ook een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht kan beroep instellen

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen.

 

Plan in werking?

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de raad van State https://digitaalloket.raadvanstate.nl

 

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen ter inzage van donderdag 27 juni 2019 tot en met woensdag 7 augustus 2019.

 

Heeft u vragen?

Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (026) 32 60 111.

  

Bemmel, 26 juni 2019.

Naar boven