Ontwerpbestemmingsplan “Kortenoord, herziening bestemming bedrijventerrein”

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat met ingang van 11 juni 2019 het ontwerp “Kortenoord, herziening bestemming bedrijventerrein” ter inzage ligt.

 

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Kortenoord, herziening bestemming bedrijventerrein” voorziet in (beperkte) aanpassing van de bouw- en gebruiksmogelijkheden van de bestaande bedrijfskavels op het bedrijventerrein Kortenoord. De herziening voorziet in het schrappen van de minimale bouwhoogte en een aanpassing van de toegelaten bedrijfsactiviteiten. De eerder verzochte verhoging van de milieucategorie naar 3.1. wordt bij nader inzien niet mogelijk gemaakt met dit ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast is de bestemming voor kennisintensieve bedrijvigheid afgestemd op het ontwerpparaplubestemmingsplan ‘kennisecosysteem’ zoals dat onlangs voor de Wageningen Campus is besloten. Hiermee ontstaat een eenduidige omschrijving van de kennisintensieve bedrijven en kantoren binnen de gemeente en wordt het type bedrijven dat zich kan vestigen iets verbreed naar bedrijven die gerelateerd zijn aan het Kennisecosysteem.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt globaal begrenst door het Nieuwe Kanaal, de Kortenoord Allee, de Nieuwe Singel en het perceel Nieuwe Kanaal 11 (Kenkon).

Ter inzage

Het ontwerp paraplubestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 27 juni 2019 gedurende zes weken (tot en met 7 augustus 2019) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen op werkdagen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

Website

Het ontwerpbestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website www.Ruimtelijkeplannen.nl of de website van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl/bestemmingsplannen). Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.0078Kortenoor1eHer-ONT1.

Reageren

Tot en met 7 augustus 2019 kan iedereen zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kortenoord, herziening bestemming bedrijventerrein’ sturen naar de raad van de gemeente Wageningen, postbus 1, 6700 AA Wageningen. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met een van de beleidsmedewerkers van het cluster beleid en implementatie, telefoonnummer (0317) – 492 911.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Naar boven