Bekendmaking ter visie legging ontwerpbestemmingsplan Holzkuil, Kerkrade

Logo Kerkrade

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan” Holzkuil” gedurende de periode van 4 juli 2019 tot en met 14 augustus 2019 voor een ieder ter inzage ligt en dat in deze periode door een ieder zienswijzen kunnen worden ingediend.

Het buitengebied van Kerkrade is relatief klein. Circa 70% van het totale grondgebied van Kerkrade is bebouwd en bestaat uit woongebieden, bedrijventerreinen en infrastructuur. Slechts 30% van het totale grondgebied bestaat uit vrijwel onbebouwd gebied. Dit zijn met name de beekdalen, agrarische gebieden en natuurgebieden. Hier gelden de inmiddels onherroepelijke bestemmingsplannen "Anstelvallei" en "Buitengebied". Ook in het bestemmingsplan “Holzkuil” wordt naast bestaande woningbouw en bedrijvigheid het kwalitatieve landschappelijk, cultuurhistorisch en ecologisch waardevolle buitengebied geregeld. Het ruimtelijk strategisch beleid in het bestemmingsplan “Holzkuil” is gericht op het behoud en verdere versterking van de aanwezige waarden in het gebied. In het bestemmingsplan worden gelet op het bestaande beleid ten aanzien van het aspect ‘wonen’ de uit te werken woonbestemming die een groot deel van het plangebied beslaat in de huidige planologische situatie alsmede alle onbenutte woningbouwtitels, niet meer opgenomen. De feitelijke situatie bestaande uit agrarisch gebied met bestaande lintbebouwing wordt aangehouden.

Het plangebied van het bestemmingsplan "Holzkuil" ligt in het noorden in de gemeente Kerkrade.

De verbeelding van het bestemmingsplan wordt begrensd door Vinkerstraat, Eygelshovergracht, Kerkraderstraat, Holtskuilenstraat, Veldhofstraat, Haanraderstraat, natuurgebied ter plaatse van Tichelstraat en de Tichelstraat. De exacte begrenzing van plangebied is weergegeven op de verbeelding.

Het ontwerpbestemmingsplan “Holzkuil” ligt van 4 juli 2019 tot en met 14 augustus 2019 ter inzage bij het informatiecentrum op de begane grond van het Stadskantoor, Markt 33, 6461 EC Kerkrade. Indien u inhoudelijke vragen heeft dan wel een inhoudelijke toelichting wenst, kunt u een afspraak maken met het vakloket Bouwen, Wonen en Leefomgeving van de Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer via het telefoonnummer van de gemeente Kerkrade 14045. Het ontwerpbestemmingsplan in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.BPHolzkuil-Ow01.

Gedurende de periode van 4 juli 2019 tot en met 14 augustus 2019 kan een ieder een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad van de Gemeente Kerkrade, postbus 600, 6460 AP Kerkrade onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Holzkuil” of mondeling bij het vakloket Bouwen, Wonen en Leefomgeving van de Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer via het telefoonnummer van de gemeente Kerkrade 14045. De voorkeur gaat uit naar het indienen van een schriftelijke zienswijze.

 

 

Kerkrade, 3 juli 2019

Het college voornoemd,

Dr. T.P. Dassen - Housen, burgemeester,

H.J.M. Coumans MPM, secretaris.

Naar boven