Vastgesteld bestemmingsplan, vaststelling besluit hogere grenswaarde en vaststelling beeldkwaliteitplan Bathmense Enk, fase 3.

Logo Deventer

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 27 juni tot en met 8 augustus 2019 voor een ieder ter inzage ligt het bij raadsbesluit van 19 juni 2019 vastgestelde:

 

- bestemmingsplan “Bathmense Enk, fase 3”

- besluit hogere grenswaarde “bestemmingsplan Bathmense Enk, fase 3”

- beeldkwaliteitplan “Bathmense Enk III”

 

Inhoud

Om te voldoen aan de woningbehoefte van het dorp Bathmen wordt ten westen van het dorp, op de Bathmense Enk, een nieuwe woonwijk gerealiseerd. Dit is de derde fase van de bebouwing van de Bathmense Enk. Het plan voorziet in circa 125 nieuwe woningen, met een onderverdeling in onder andere sociale huur- en koopwoningen. Ook voorziet het plan in de wijziging van de functie van het voormalige agrarische bedrijf aan de Deventerweg 52a te Bathmen van ‘Agrarisch’ naar ‘Wonen’. Om deze ontwikkelingen planologisch mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk. Voorliggend bestemmingsplan voorziet hierin.

 

Om de woningbouw mogelijk te maken is vanwege weg- en spoorwegverkeerslawaai een hogere grenswaarde nodig. Verder is er een beeldkwaliteitplan opgesteld om de welstandsaspecten van de nieuwe woonwijk te regelen.

 

Inzien

Het bestemmingsplan, besluit hogere grenswaarde en beeldkwaliteitplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D144-VG01

 

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D144-/NL.IMRO.0150.D144-VG01/

 

Het bestemmingsplan, besluit hogere grenswaarde en beeldkwaliteitplan kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1

 

Reageren

Het bestemmingsplan ‘Bathmense Enk, fase 3’, het besluit hogere grenswaarde en het beeldkwaliteitplan liggen van donderdag 27 juni tot en met donderdag 8 augustus 2019 ter inzage.

 

Bestemmingsplan

Vanaf vrijdag 28 juni tot en met donderdag 8 augustus 2019 kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

 

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

 

• een belanghebbende die een belang heeft bij de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

 

Besluit hogere grenswaarde

Vanaf vrijdag 28 juni tot en met donderdag 8 augustus 2019 kan tegen het besluit hogere grenswaarde beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp besluit hogere grenswaarde bij burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt;

 

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp besluit hogere grenswaarde bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

 

• een belanghebbende die een belang heeft bij de wijzigingen die burgemeester en wethouders hebben aangebracht in het vastgestelde besluit hogere grenswaarde ten opzichte van het ontwerp besluit hogere grenswaarde.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

 

Tegen het beeldkwaliteitplan kan geen beroep worden ingesteld.

Naar boven