Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden

Datum publicatieOrganisatieJaargang en nummerRubriek
Uitvoeringsinstituut WerknemersverzekeringenStaatscourant 2019, 35269Overig

Aankondiging publicatie instroomcijfers WGA 2018, Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen

Eerste alinea

De Regeling instroomcijfers WAO en Wet WIA bepaalt dat UWV jaarlijks de WGA-instroomcijfers (de gegevens zoals bedoeld in artikel 40 van de Wet WIA) openbaar maakt. Daarom publiceert UWV op 1 juli 2019 per werkgever het instroomcijfer van werknemers die in 2018 arbeidsongeschikt zijn geworden. Het gaat om de cijfers van werkgevers die in 2016 minimaal 250 werknemers in dienst hadden. De instroomcijfers vindt u vanaf 1 juli op uwv.nl/instroomcijfers.

Het vervolg van het bericht

Het doel van de publicatie is werkgevers bewustmaken van hun invloed op de WGA-instroom en ze stimuleren om door preventie- en re-integratie-inspanningen de instroom in de WGA te beperken.

Ook instroomcijfers per sector en het landelijk gemiddelde

De werkgevers en hun instroomcijfer worden per sector alfabetisch op naam gepubliceerd. Bestaat een organisatie uit meerdere juridische eenheden, die afzonderlijk als werkgever zijn aangemeld bij de Belastingdienst? Dan worden deze eenheden als werkgevers vermeld. Naast het instroomcijfer per werkgever publiceert UWV ook het instroomcijfer per sector en het landelijk gemiddelde over het jaar 2018.

Werkgevers met minimaal 250 werknemers in 2016 hebben een overzicht ontvangen van het eigen instroomcijfer met een algemene toelichting.