Vaststelling bestemmingsplan ‘Liendersteweg e.o.’

Logo Amersfoort

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 18 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Liendertseweg e.o’ ongewijzigd vastgesteld.

 

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan behelst een wijziging van de verbeelding van het bestemmingsplan “Liendertseweg e.o. (vastgesteld 26-11-2013)” omdat per abuis de bestemmingen niet geheel in overeenstemming met de feitelijke situatie op de verbeelding zijn geprojecteerd. Op het gebied van vergunningverlening leidt dit tot onnodige problemen. Een vergunning voor een bijgebouw zoals een schuur bijv. kan niet rechtstreeks verleend worden omdat de schuur (op papier) gedeeltelijk in de verkeersbestemming gelegen is terwijl dit de woonbestemming had moeten zijn. Daartoe strekt deze partiële herziening van het bestemmingsplan. 'Partieel' wil in dit geval zeggen dat van het onderhavig bestemmingsplan slechts een deel, in dit geval de verbeelding, herzien wordt. De overige onderdelen van het bestemmingsplan zoals de toelichting en de regels blijven geheel intact en ongewijzigd.

 

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van vrijdag 28 juni tot en met donderdag 8 juli 2019 ter inzage bij de Informatiebalie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 8.30 – 17.00 uur). Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer = NL.IMRO.0307.BP00170-0301), of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

 

Over het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Daarom kunnen, binnen de periode van terinzagelegging, uitsluitend diegenen die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak , of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070- 426 4426.

 

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

 

Naar boven