Ontheffing Wet natuurbescherming Vervanging/opschaling Windturbines Landtong Rozenburg

Logo Rotterdam

Project

Eneco Mistral B.V. (v/h Windpark Landtong Rozenburg B.V.) heeft het voornemen de huidige tien (10) windturbines op het middelste gedeelte van de Landtong Rozenburg te vervangen door negen (9) grotere windturbines. De aangevraagde windturbines hebben een ashoogte van 110 tot 130 meter, een rotordiameter van 110-130 meter en een tiphoogte van 165 tot 195 meter. De windturbines worden in een lijnopstelling op het middelste deel van de Landtong Rozenburg gebouwd.

Voor dit project is een Milieueffectrapport (MER) opgesteld, waarin de milieueffecten op de omgeving van de aangevraagde activiteit in beeld zijn gebracht.

NB. Dit project heeft betrekking op het vervangen van de bestaande windturbines en niet op een eventuele uitbreiding van het bestaande windpark.

Coördinatie

De gemeenteraad van Rotterdam heeft besloten de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen op de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten die nodig zijn voor realisatie van windpark Landtong Rozenburg. De omgevingsvergunning, watervergunning en ontheffing Wet natuurbescherming maken onderdeel uit van de gecoördineerde procedure. De omgevingsvergunning en watervergunning vormen de eerste fase van de gecoördineerde procedure. Deze vergunningen zijn inmiddels definitief vergund.

De ontheffing van de verboden in de Wet natuurbescherming wordt verleend door het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Deze ontheffing vormt de tweede fase van de gecoördineerde procedure.

De coördinatie wordt verzorgd door het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam.

Ontheffing Wet natuurbescherming

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben ontheffing verleend van de verboden in de Wet natuurbescherming voor het opzettelijk doden of verwonden van trekkende en/of lokaal voorkomende vogelsoorten in verband met het vervangen, opschalen en uitbreiden van het bestaande windpark Landtong Rozenburg.

Ter inzage

De ontheffing Wet natuurbescherming ligt van vrijdag 28 juni 2019.tot en met vrijdag 9 augustus 2019 ter inzage bij:

- Gemeente Rotterdam. Bij het Cluster Stadsontwikkeling (na telefonische afspraak:

 010-489 6360).

De ontheffing Wet natuurbescherming is tevens te raadplegen via de website www.overheid.nl. De stukken kunnen worden geraadpleegd door te zoeken op het adres en postcode Noordzeeweg 6, 3181 ML bij "Berichten uit uw buurt".

Beroep

Tegen de verleende vergunningen kan van 29 juni 2019 tot en met 9 augustus 2019 beroep worden ingesteld door een belanghebbende die:

- tijdig een zienswijze heeft ingediend;

- aantoont dat hij hiertoe redelijkerwijs niet in staat is geweest;

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking.

U kunt, indien u beroep hebt ingesteld tegen de omgevingsvergunning, tevens een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij voornoemde Afdeling. Wordt dat verzoek gedurende de beroepstermijn ingediend dan treedt de omgevingsvergunning niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

NB: Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden bij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Rotterdam, 26 juni 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

mevr. H. van Bockxmeer

Concerndirecteur Stadsontwikkeling

 

Naar boven