Multilaterale Overeenkomst M318, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Op grond van randnummer 1.5.1.1 van Bijlage A van het ADR betreffende het vervoer van gassen van klasse 2 in hervulbare gasflessen en goedgekeurd door ‘USA Department of Transportation’ (‘DOT’) in relatie tot 1.1.4.2.

Deel 1: Import

Hervulbare drukhouders goedgekeurd door het Department of Transportation van de Verenigde Staten van Amerika en geconstrueerd en getest overeenkomstig Deel 178, Specification of Packagings of Title 49, Transportation of the Code of Federal Regulations en toegelaten voor vervoer in een transportketen als bedoeld in 1.1.4.2 mogen worden vervoerd vanaf de tijdelijke opslagplaats naar de eindgebruiker in de transportketen.

De afzender voor het ADR vervoer dient de volgende verklaring in het vervoersdocument te vermelden:

‘Vervoer overeengekomen op grond van Multilaterale Overeenkomst M318 Deel 1’.

Deel 2: Export van gassen en lege ongereinigde drukhouders

Hervulbare drukhouders goedgekeurd door het Department of Transportation van de Verenigde Staten van Amerika en geconstrueerd en getest overeenkomstig Deel 178, Specification of Packagings of Title 49, Transportation of the Code of Federal Regulations mogen worden vervoerd uitsluitend met als doel export naar niet-Overeenkomstsluitende Partijen van het ADR op voorwaarde dat aan de volgende bepalingen wordt voldaan:

  • 1. Het vullen van de drukhouders is in overeenstemming met de desbetreffende voorschriften uit de Code of Federal Regulations van de Verenigde Staten van Amerika.

  • 2. De drukhouders moeten worden gemerkt en geëtiketteerd in overeenstemming met hoofdstuk 5.2 van het ADR.

  • 3. De afzender voor het ADR vervoer dient de volgende verklaring in het vervoersdocument te vermelden:

    ‘Vervoer overeengekomen op grond van Multilaterale Overeenkomst M318 Deel 2’.

Deze Overeenkomst is geldig tot 1 juni 2023 en is van toepassing op het vervoer op het grondgebied van de Overeenkomstsluitende Partijen van het ADR die deze Overeenkomst ondertekend hebben. Indien deze Overeenkomst voor die datum wordt ingetrokken door één van de ondertekenaars, dan blijft in dat geval deze Overeenkomst alleen van kracht op het vervoer op het grondgebied van de Overeenkomstsluitende Partijen van het ADR die deze Overeenkomst1 hebben ondertekend en niet ingetrokken hebben.


X Noot
1

Deze overeenkomst is geïnitieerd en ondertekend door het Verenigd Koninkrijk op 18 april 2019 en mede ondertekend door Nederland op 14 juni 2019. Informatie over alle Partijen die de overeenkomst ondertekend hebben, is te vinden op de UNECE-website (zie www.unece.org/trans/danger/multi/multi.htm)

Naar boven