Bekendmaking Vooraankondiging bestemmingsplan, Kerkrade

Logo Kerkrade

Het college maakt op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een nieuw bestemmingsplan “Bedrijventerrein Willem Sophia” wordt voorbereid.

 

Het momenteel geldende bestemmingsplan is verouderd en dient geactualiseerd te worden. Het nieuwe bestemmingsplan zal gaan voorzien in een modern kader voor het bedrijventerrein alsmede groenstroken, afgestemd op actueel Rijks-, provinciaal, regionaal en gemeentelijk beleid.

 

De verbeelding van het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Willem Sophia” wordt globaal begrensd door in het noorden de Parallelweg, in het zuiden de Buitenring Parkstad Limburg (N300). Daarnaast betreft het in het oosten de percelen gelegen aan de Grisenstraat en de Steenbergstraat en in het westen de achterzijde van de percelen gelegen aan de Grachterstraat.

 

Tegen het voornemen om voornoemd bestemmingsplan in procedure te brengen kunt u geen zienswijzen indienen en er wordt over dit voornemen geen advies gevraagd van een onafhankelijke instantie. Er worden ten aanzien van dit voornemen ook geen stukken ter inzage gelegd.

 

Het voornemen bestaat om op 4 juli 2019 de officiële ter visie legging op te starten door middel van de ter visie legging van het ontwerpbestemmingsplan“Bedrijventerrein Willem Sophia”. Op dat moment krijgt een ieder de gelegenheid om zienswijze kenbaar te maken en in te dienen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan. Voorafgaand aan de terinzagelegging zal daarvan kennisgeving worden gedaan in het Stadsjournaal en de Staatscourant (online). In die kennisgeving zal worden vermeld wanneer en hoe de stukken zijn in te zien en hoe u daarover uw zienswijze kenbaar kunt maken.

 

Kerkrade, 26 juni 2019

Het college voornoemd,

Dr. T.P. Dassen - Housen, burgemeester,

H.J.M. Coumans MPM, secretaris.

Naar boven